Bayram tatili yaklaşıyor malum tatil 3 gün olunca yakın yerlere kaçmak daha iyi bir fikir gibi geliyor insana. Hafta sonu tatiliyle birleştirip 5 günlük bir kaçamak da yapabilirsiniz. Sizlere bu kez alternatif tatil rotalarını anlatmak istedik. Yakınlarda nerelere gidebilirim diyorsanız, biraz da değişik yerler görmek istiyorsanız önerilerimize göz gezdirmenizi tavsiye ederiz. Bir küçük hatırlatma konaklama sorunu yaşamak istemiyorsanız otel rezervasyonlarınızı şimdiden yapın, bayram tatilinde turistik yerlerin kalabalık olacağını söyleyebiliriz.

İçindekiler

Asos

Asos, MÖ 6.yüzyılda kurulmuş bir liman kenti, hatta ünlü Yunan felsefeci Aristo’nun burada ders verdiği söyleniyor. Tarih boyunca böylesine önemli bir yer olan Asos, bugün artık butik otellerin yer aldığı küçük ama sevimli bir o kadar da tarih kokan bir tatil yeri. Limanın etrafındaki yapılar butik otele dönüştürülmüş, zaten sit alanı ve yeni yapılaşmaya izin verilmiyor. Otellerin önündeki ahşap iskelelerden denize girilebilir. Buraları akşamları balık lokantasına dönüşüyor. Canlı müzik yapan bir barı var, bir de çay bahçesi, birkaç tane de hediyelik eşya satan yer. Küçük bir yer ama tarihi bir otelde konaklayıp, dibini görebileceğiniz harika bir denizde yüzmek isterseniz Asos iyi bir seçenek olacaktır. Suyu biraz soğuk gelebilir ama berraklığı gözünü kamaştıracaktır. İstanbul’a 400 km uzaklıkta, 2 günden fazla sıkılabilirsiniz. Küçükkuyu’nun tepesinde Kazdağları içerisinde yer alan antik bir köy olan Adatepe’ye gidip zeytinyağı müzesini de ziyaret edebilirsiniz.

Assos

Cunda

Asos’ta 1-2 gece konakladıktan sonra ne yapayım diye düşünüyorsanız Ayvalık’a doğru yol alın. Giderken eğer canınız isterse Küçükkuyu, Altınoluk, Güre ya da Akçay’da da konaklayabilirsiniz. Hatta Edremit Ören diğer alternatif rotanız olabilir. Tüm bu tatil yörelerinde gönlünüze göre yer bulamadıysanız o zaman ver elini Ayvalık ve son yılların popüler adası Cunda. Ayvalık’a dar bir yolla bağlanan diğer adıyla Ali Bey adası, Temmuz-Ağustos ayları için ideal bir tatil yeri. Cunda balık lokantalarıyla bir de Rahmi Koç, Muhtar Kent, Boyner gibi zenginlerin yazlıklarıyla ünlü bir yer. Küçük butik otelleri var. Cunda’da konaklayacak yer bulmakta zorlanırsanız Ayvalık’ta da kalabilirsiniz. Yalnız otel rezervasyonlarını şimdiden yaptırmanız şart. Ayvalık’a gitmişken zeytinyağı almadan, Şeytan Sofrası’nda gün batımını izlemeden, Cunda’da balık ve Ege mezesi yemeden dönmeyin.

 

Uçak Bileti

Amasra

İstanbul’da yakın yerlerden tavsiyeler verdik peki başkent Ankaralılar ne yapacak? Ankara’ya yakın denize girebileceğiniz noktalar kısıtlı. Bunlardan en turistik ve en popüler olanı Amasra. Gerçekten de Amasra’ya doğru yol alırken daha tepeden manzarasına vurulacaksınız. Ne de olsa Fatih Sultan Mehmet bu manzarayı görünce Çeşm-i Cihan yani ‘Dünyanın gözü’ demiş. Amasra, Karadeniz kıyısı şirin bir tatil ilçesi. Yaz aylarında çok kalabalık olması en büyük handikapı. 2-3 yıldızlı oteller var, pansiyon konaklaması da çok popüler. Çarşısı harika. Tel kırma örtüleri, ahşap el işi tepsiler vs. çok güzel hediyelik eşyalar satın alabileceğiniz çarşıya sahip. Balık lokantaları harika, hatta salatası gerçekten çok lezzetli. Salatasında tüm yeşillikleri bir arada bulabilirsiniz. Tekne gezisi yapıp Amasra Müzesini de gezebilirsiniz.

Amasra

İğneada

İstanbullular için bir diğer alternatif Bulgaristan sınırındaki İğneaada. Etrafı longoz ormanlarıyla çevrili Karadeniz’in mavi deniziyle ve arkasında yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı doğa harikası bir yer. Buranın tek eksiği konaklama alternatiflerinin fazla olmaması. Bir tane 5 yıldızlı otel var, onun dışında genelde pansiyon ya da küçük otellerde konaklayabilirsiniz. Karadeniz kıyısı olsa da deniz genelde dalgalı değil. Geniş kum plajlara sahip. İğneada’ya giderken Dupnisa mağarasına uğrayabilirsiniz yine Demirciköy’e gelmeden yolda mıknatıslı bir alan var. Arabanızı boşa bile alsanız otomobiliniz kendiliğinden yokuş yukarı çıkacaktır. Bu da ilginç bir deneyim olacak.

Dikili

İzmirliler için de bir alternatif bir yer seçelim istedik. Dikili, Ege’de yeşilin bol olduğu sahil yörelerinden birisi. 30 hektar üzerine 3 bin çeşit bitkinin bulunduğu Atatürk Botanik Bahçesi, Turkuaz rengi denizi ve incecik kumuyla Kalem Adası, Nebiler Şelalesi ve Aterneus Antik kenti gezilebilir. Dikili’nin denizi harika ama etrafında doğal güzellikte yerler de var. Volkanik bir göl olan Karagöl ve Kemente Yaylası gezilebilir. Dikili’de güneşin doğuşu ve batışı da harika. Bergama Antik kenti de yakın yer alternatifleri arasında yer alıyor.


Dikili

Kaş

Dalış tutkunlarının vazgeçilmez adresi Kaş, bayram tatili için bir seçenek olabilir. Kaş küçük bir yerleşim yeri ama çok turistik, etrafında çok sayıda otel ve pansiyon var. Kaş’ın olmazsa olması su altı dalışı. Limanda dalış yapabileceğiniz, bu konuda belge almanıza kadar olanak sağlayan tekneler var. Kaş’ın içinde canlı müzik yapan barlar da var. Küçük ama eğlencesiyle, deniziyle kendini özgü bir yer. Kaş’a gitmişken Kalkan’a da uğrayın. Yabancıların genelde gayrimenkul aldığı bir kasaba olan Kalkan’da kendinizi yurtdışında gibi hissedebilirsiniz. Noel Baba’nın evinin bulunduğu Demre ve yine Demre’den kalkan teknelerle Kekova turu yapmak iyi bir alternatif olabilir. Kaş’ta denize girmek için en iyi yerlerden biri de limandan kalkan pancar motorlarla Limanağzı Bölgesi’ne gitmek. Tekneler sizi istediğiniz plaja bırakıyor akşam da geri alıyor.


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN