Yaklaşık Seyahat Mesafesi | 8.053 Km | Yaklaşık Uçuş Süresi | 10 saat |
En Son Satış
|
18 saat önce
| Yarınki Hava Durumu | (New York) 9°C / 4°C |
Popüler Havayolları | Türk Hava Yolları | Varış Havalimanları | Battery Pk City Havalimanı, John F. Kennedy Intl. Havalimanı, LaGuardia Havalimanı, Marine Air Havalimanı, Newark Liberty Intl. Havalimanı, Wall Street Spb Havalimanı |
Sabiha Gökçen Havalimanı’na özel aracınızla TEM otoyolundan kolayca gelebilirsiniz. TEM otoyolunda Sabiha Gökçen Havalimanı’na ait bir çıkış tabelası ve otoyolu terk ettikten sonra takip edebileceğiniz yönlendirmeler bulunuyor.
Ayrıca havalimanına belediye otobüsleri ve Havataş ile de ulaşım mümkün. Havalimanında katlı ve açık otoparklar da mevcut. Bunun dışında havalimanı çevresinde bulunan bazı özel otopark firmaları havalimanına servis imkânı ile kullanıma açıktır.
İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan Atatürk Havalimanı’na olduğu gibi Sabiha Gökçen Havalimanı’na da ulaşım için tercih edebileceğiniz en hızlı ve rahat ulaşım aracı taksi. Ancak burada da yol durumu ve özellikle iş çıkışı saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu belirleyici faktörler arasında. Uçuşunuz eğer günün erken saatlerinde veya gece geç saatte değilse yola biraz daha erken çıkmanız yolda karşılaşabileceğiniz olası sürprizlere karşı hazırlıksız yakalanmanızı engelleyerek havalimanına daha rahat ulaşmanızı sağlayacaktır.
Avrupa Yakası’nda Taksim, Anadolu Yakası’nda ise Kadıköy ve Yenisahra gibi şehrin merkezi noktalarından hareket eden Havabüs otobüslerini Sabiha Gökçen’e ulaşmak için kullanabilirsiniz. Kısa aralıklarla hareket eden ve yolcularını doğrudan havalimanına ulaştıran bu otobüsler hızlı ve konforlu yolculuk için iyi bir alternatif.
Özellikle Avrupa Yakası’ndan gelenler için hızlı bir seçenek olan Marmaray ile Yenikapı’dan Ayrılık Çeşmesi’ne geçebilir, buradan Kadıköy-Kartal metrosuna aktarma yaparak Kartal’a kadar gelebilir ve sonrasında Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar gelen belediye otobüslerini ve taksileri kullanabilirsiniz.
Anadolu Yakası’nın birçok merkezi noktasından Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için kullanabileceğiniz araçlar arasında en çok tercih edilenlerden biri de belediye otobüsleri.
4. Levent yönünde E3 ve 122H, Bostancı yönünde E9, Kadıköy yönünde E10 ve E11, Altunizade ve Ümraniye yönünde E18, Uzunçayır Metrobüs yönünde 16S, Pendik için KM20 ve 132H numaralı otobüsler ile Cevizli Kartal Metro yönünde KM22 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.
Anadolu Yakası’nda Kadıköy’den hareket eden ve Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe gibi birçok istasyondan geçen metro ile Kartal istasyonunda inerek buradan geçen ve havalimanına giden otobüslere binebilir veya taksileri tercih edebilirsiniz.
Atatürk Havalimanı’nda olduğu gibi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için araç kiralamak bir diğer seçenek. Şehrin birçok noktasında bulunan şirketlerden aracınızı kiralayarak havalimanına kadar ulaşabilir ve önceden bildirerek aracınızı burada teslim edebilirsiniz.
Havalimanında giden yolcu holünde; Simit Sarayı, Center Point, Mc Donald’s, Mc D Cafe, İstanbul Cafe, Drive Inn Cafe, Burger King, Popeyes, Sbarro, Usta Dönerci, Kahve Dünyası ve Starbucks bulunuyor. Dış hatlar pasaport kontrol sonrasında; Kahve Dünyası, Secco Kafe, Usta Dönerci, Burger King, Sbarro, Mc Donald’s, Trattoria Milano, Heroes Sports Bar, Grab&Fly ve Gate Cafe bulunmakta. İç hatlar bilet kontrolü sonrasında; Kahve Dünyası, Burger King, Mc Donald’s, Center Point, Turkish Kitchen, Kıvanç Gökçe Büfe, Grab&Fly, Simit&Çay ile Coca Cola Gate Cafe bulunuyor.
Terminal binası gelen yolcu katında; Kahve Dünyası, Karafırın, Simit Sarayı ve Burger King var. Ayrıca açık otoparkta Fly Cafe yer alıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda LGM CIP Lounge, Wings Lounge, Lounge İstanbul Dış Hatlar ve Turkish Airlines Lounge gibi yolcu bekleme salonları daha rahat ve konforlu zaman geçirmek isteyen yolcuların hizmetine sunuluyor. Ayrıca havalimanından duty free alışveriş yapmak isterseniz zengin ürün alternatifleri ile Setur mağazaları da burada sizi bekliyor.
Şehir merkezinden Yeni Havalimanı’na en kolay ve hızlı ulaşım Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanarak sağlanabilir. Ya da TEM Otoyolu’ndan Kemerburgaz Göktürk, Başakşehir, Gaziosmanpaşa ayrımları tercih edilebilir. Özel aracınızla gidecekseniz havalimanının geniş bir otopark alanı bulunuyor.
Taksi
Havalimanına ait özel taksitler hizmet verecek ancak şehir merkezinden havalimanına gidecekler için mesafe uzun olduğundan taksiler de dönüş yolunu hesaplayacaklarından sıkıntı çıkabilir. Bu durumda toplu ulaşımın yapıldığı bölgelere kadar da taksi seçeneğini değerlendirebilirsiniz.
Otobüs
Yeni Havalimanı’na İstanbul’un Kadıköy, Bakırköy, Mecidiyeköy, Beşiktaş, Yenikapı, Sirkeci, Otogar, Beylikdüzü, Ümraniye-Tepeüstü, Otagar, Pendik, Sarıyer, Arnavutköy, Kemerburgaz, Halkalı ve Bahçeşehir gibi bölgelerine düzenli otobüs seferleri yapılıyor.
Marmaray
Yeni Havalimanı’na Marmaray ağını kullanarak gitmek için Sirkeci-Yenikapı durağında inip oradan otobüs hattını kullanmanız gerekir. Sirkeci-Yenikapı hattından yaklaşık olarak her 10 dakikada bir otobüs kalkıyor.
Metrobüs
Metrobüs hattı Yeni Havalimanı’na uzak ancak metrobüsü kullanarak gitmeyi planlıyorsanız Beylikdüzü TÜYAP’tan havalimanına giden otobüslere binebilirsiniz.
Metro
Yeni Havalimanı için metro henüz açılmadı. Çalışmalar devam ediyor. Gayrettepe metrosu ve Halkalı metrosu olmak üzere iki bölgeye metro açılacak. Halkalı metrosu Marmaray ile entegre çalışacak. Hali hazırda Başakşehir metrosunu kullanarak Başakşehir’e kadar gidip oradan havalimanına giden otobüslere binebilirsiniz.
JFK Havalimanı New York’un güney doğusunda yer alan Queens bölgesinde bulunuyor. Manhattan’a uzaklığı ise yaklaşık 20 km. Havalimanından şehrin birçok bölümüne ulaşabilmek için metro, tren, otobüs, taksi, araç kiralama yöntemi ya da havalimanı servislerini kullanabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarının kalktığı istasyonlara havalimanındaki AirTrain trenlerine binerek kolayca ulaşabiliyorsunuz. Bu trenler aynı zamanda havalimanındaki terminaller, kiralık araç ünitesi, araç park yerleri ya da otel shuttle servislerine ulaşımınızı da 7/24 sağlıyor.
AirTrain trenleri havalimanı içerisinde ücretsiz servis veriyor ama şehrin metro, otobüs ve tren hattına ulaşmanızı sağlayacak ana istasyonlara gitmek isterseniz ücret ödemeniz gerekiyor. Ücreti diğer toplu taşıma araçlarında da geçerli olan Metrocard’lar ile ödeyebilirsiniz. Bu kartları havalimanında bulunan otomatik bilet makinalarından temin edebilirsiniz.
Havalimanından New York metrosuna ulaşmak için öncelikle AirTrain’e binmeniz gerekiyor. Yolculara açık olan her terminalde AirTrain istasyonu bulunduğu için indiğiniz terminalden bu trenlere rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Metronun E, J ya da Z hattına binecekseniz Jamaica Station’a, A hattına binecekseniz Howard Beach Station’a giden AirTrain hattına binmeniz lazım.
Şehrin diğer metro hatlarına geçmeyi planlıyorsanız havalimanından binebileceğiniz A, E, J ve Z hatları ile kesişme noktalarını önceden belirleyebilirsiniz. Rotanızı internet üzerinden edineceğiniz Newyork Subway haritasını inceleyerek planlayabilirsiniz. Jamaica Station’dan New York metrosunun E hattına binerseniz Queens’in batı bölümüne, Manhattan merkeze ve Bronx’taki bazı bağlantı noktalarına ulaşabiliyorsunuz.
Manhattan Bölgesine yolculuk AirTrain yolculuğunuzla birlikte 50 ile 75 dakika arası sürüyor. Bu istasyondan geçen J ve Z hatlarıyla ise Queens’in kuzeyindeki, Brooklyn’in güneyindeki duraklara veya Manhattan bölgesine gidebiliyorsunuz. New York metrosunun Howard Beach Station’dan geçen A hattıyla ise Manhattan’ın aşağı kısımlarına gidebiliyorsunuz. Metroya binebilmek için havalimanından ya da metro istasyonlarından Metrocard satın almanız gerekiyor. Yüklediğiniz paraya göre kullanım sürenize göre (1 aylık, haftalık vs) ya da yolculuk sayınıza (10 yolculuk) göre alabileceğiniz çeşitli seçenekleriniz var. Şehirde kalış sürenize ya da iş/gezi programınıza göre size en uygun Metrocard seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
AirTrain ile Jamaica Station’a geldikten sonra LIRR ( Long Island Rail Road) trenlerini kullanarak Manhattan merkezdeki Penn Station’a gidebilirsiniz. Penn Station, Manhattan’ın ana duraklarından biridir ve Empire State Binası ile Herald Meydanı’na oldukça yakın merkezi bir konumdadır. JFK Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın en hızlı yolu bu trenlerdir. AirTrain ile 10 dakikada Jamaica İstasyonu’na ulaştıktan sonra Jamaica İstasyonu’ndan Manhattan’a 35 dakika gibi bir sürede gidebilirsiniz. Bunun dışında yine Jamaica İstasyonu’ndan Brooklyn, Long Island ve Queens’in farklı noktalarına giden LIRR tren hatlarını kullanabilirsiniz. Tren bilet ücretlerini nakit olarak trende biraz daha pahalıya ödeyebilirsiniz. Önceden Metrocard almanız daha avantajlıdır. Havalimanından ya da istasyonlardan haftalık, aylık ya da 10 yolculuk için gibi değişik seçeneklerde ön ödemeli kartlardan satın almanızı tavsiye ederiz.
Otobüsler şehrin yerlileri haricinde toplu ulaşımda en son tercih olarak kullanılsa da JFK Havalimanı’ndan ayrılmak için otobüsleri de kullanabilirsiniz. Havalimanı terminallerinden AirTrain’e binerek geleceğiniz Jamaica İstasyonu’ndan New York City otobüslerine de ulaşabiliyorsunuz. Bu istasyondan geçen Q6, Q8, Q9, Q20, Q24, Q25, Q30, Q31, Q34, Q40, Q41, Q43, Q44, Q54, Q56, Q60 and Q65 otobüs seferleri ile şehrin farklı noktalarına gidebilirsiniz. AirTrain ile gideceğiniz Howard Beach İstasyonu’ndan da otobüse binebiliyorsunuz. Bu duraktan kalkan Q11 numaralı otobüs ile Queens merkeze kadar gidebilirsiniz. Ayrıca havalimanının 5. Terminaline yakın bir duraktan kalkan ve Queens’e giden Q10 ve Q3 otobüslerini kullanabilirsiniz. Q10 nolu otobüs güzergâhında New York metrosunun A,E ve F hatlarına bağlanabileceğiniz duraklarda inebilirsiniz.
Benzer şekilde Q3 numaralı otobüs hattı da 169. Cadde ve Hillside Ave. Duraklarında metronun F hattına bağlanıyor. Bu duraklardan metroya geçiş yapabilirsiniz. Yine aynı duraktan kalkan B15 numaralı otobüsler ise New York’un doğusuna giden bir güzergâha sahip. Otobüsler, metro ile birlikte havalimanından ayrılmak için en ucuz ulaşım aracıdır ama trafik içerisinde hareket ettiği için sizi gideceğiniz yere en uzun sürede ulaştırır. Üstelik fazla bagajınız varsa bu yolculuk biraz zahmetli olabilir.
JFK Havalimanı’nda bizdeki HAVAŞ’a benzer havaalanı servisleri de bulunuyor. Her terminal çıkışındaki otobüs duraklarından binebileceğiniz bu servislerin en yaygın kullanılanı NYCAirporter Servisleri. JFK Havalimanı’ndan Manhattan’daki Penn Station, Grand Central Terminal ve Port Authority Bus Terminal duraklarına kadar sizi yaklaşık 90 dakika içerisinde götürüyor. Bu süreler trafiğe göre farklılık gösterebilir. Ayrıca bu servisin Manhattan merkezindeki otellere servis imkânı da var. Eğer bu otobüslerden gidiş-dönüş bilet alarak faydalanırsanız yol üzerindeki Bryant Park’ta otel servislerine geçiş yapıp, otelinize kadar gidebiliyorsunuz. Otelinizin bulunduğu yeri sorgulayarak havalimanının bu servisi ile konaklayacağınız yere doğrudan da ulaşabilirsiniz. NYCAirporter servisleri gün içerisinde saat 05.00 ile 23.30 arasında çalışıyor.
Havalimanı terminallerinin çıkışında taksileri görebilirsiniz. Manhattan’da tek bir noktaya gidecekseniz sabit fiyat uygulaması var. Birden fazla kişi taksiye binip ücret paylaşımı yapacaksanız varılan ilk nokta için belirlenen bir sabit ücret alınıyor ardından diğer noktalara kadar taksimetre yeniden çalıştırılıyor. New York taksileri maksimum 4 kişi ile hareket edebiliyor. Gideceğiniz yer için sabit fiyat uygulaması yoksa çeşitli saat aralıklarında taksi ücretleri zamlı tarifeden işlem görüyor. Özellikle 16.00 ile 20.00 arası yoğun saatlerde. Ayrıca bagajlar için ilave ücret isteyebilirler. Taksiye binmeden önce bunları görüşmeniz gerekiyor.
Şehri yakından bilmeyenlerin gitmeden önce taksi fiyatlarına göz atmalarını tavsiye ederiz. Taksiler sizi tipik bir turist karşılama âdeti ile dolaştırarak da gideceğiniz yere götürebilirler. Bu konuda özellikle New York’ta bilinçli olmakta fayda var.
Araç kiralama firmalarının ofislerini terminallerin geliş salonlarında bulabilirsiniz. JFK havalimanında “Advantage”, “Budget”, “Hertz”, “Alamo”, “Dollar”, “National”, “Avis”, “Enterprise”, “Payless” ve “Thrifty” olmak üzere toplam 10 kiralama şirketinin ofisini bulabilirsiniz. Geziniz New York ile sınırlı ise araç kiralama çok gerekli değildir. Birçok yere yürüyerek gidebileceğiniz gibi şehrin metro sistemi trafiğe girmeden dolaşmanıza olanak sağlar ve New York’un hemen her bölgesini kapsar. Havalimanından şehre ulaşmak için de pek çok alternatifiniz var. Yine de araç kiralamayı düşünürseniz bunu şehir merkezinden de yapabilirsiniz. New York’un araç kiralamanın ve otopark ücretlerinin ucuz olmadığı bir yer olduğunu da hatırlatalım.
JFK International Airport’dan sonra Newark Liberty Havalimanı New York’a gelen uluslararası uçuşlara ev sahipliği yapan ikinci havalimanı. Manhattan’a 23 km uzaklıkta, Newark ve Elisabeth arasında, New York-New Jersey metropolünde yer alıyor. Newark Liberty Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için tren, havalimanı servisleri, araç kiralama ya da taksi gibi seçenekleriniz var. Havalimanı terminalleri, araç park yerleri, otel shuttle servislerinin kalktığı noktalara ve bağlı tren istasyonlarına gitmek için terminallerden kalkan AirTrain trenlerine binebilirsiniz.
Trenler Manhattan merkeze ulaşmanın en hızlı yoludur. Havalimanı tren istasyonuna gitmek için uçaktan indikten sonra AirTrain’e binmeniz gerekiyor. AirTrain’ler 7/24 servis veriyor. 05.00- 24.00 arasında terminaller önünden her üç dakikada bir, geri kalan saatlerde ise 15 dakikada bir kalkan bu tren hattı havalimanı içerisinde ücretsiz, havalimanı tren istasyonuna ise ücretli hareket ediyor.
Tren yolculuğu yapmayı planlıyorsanız havalimanındaki makinelerden alacağını biletlerde AirTrain ücreti de dâhil edilmiş oluyor zaten. Yalnız biletinizi yolculuğunuz bitene kadar yanınızda bulundurunuz. Hem AirTrain’de hem de geçiş yapacağını trende bu bileti göstermeniz gerekiyor. Havalimanı terminalleri önünden kalkan AirTrain trenleri sizi Newark Liberty Airport İstasyonu’na kadar götürüyor. Buradan Manhattan merkezdeki ana istasyonlardan biri olan New York Penn Station’a kadar giden Amtrak ya da NJTransit (New Jersey Transit) tren hattına ulaşabilirsiniz.
Ayrıca her iki hattın ilk durağı olan Newark Penn Station’da inip PATH hızlı trenlerine geçiş yaparak Journal Square ya da Dünya Ticaret Merkezi’ne de gidebilirsiniz. Havalimanı terminalleri önünden yaklaşık 10 dakika süren bir yolculuk sonrası Newark Liberty Airport İstasyonu’na AirTrain ile geliyorsunuz. Bu istasyondan NJTransit ya da Amtrak tren hattına geçiş yaptıktan sonra Newark Penn Station’a ortalama 15 dakikada, New York Penn Station’a ise 30 dakikada ulaşabilirsiniz.
Dileyenler Newark Penn Station’dan da PATH hattına geçiş yaparak Dünya Ticaret Merkezi’ne 40 dakikada gidebiliyor. NJTransit tren hattı gün içerisinde 06.00-21.00 arasında her saatte en az 6 tren kalkacak şekilde çalışıyor. 21.00 -24.00 arasında ise saatte 4 tren kaldırılıyor. NJTransit tren hattı ile New York dışında Jersey City ya da Trenton gibi New Jersey’de yer alan diğer yerleşimlere de geçiş yapabilirsiniz. Amtrak trenlerinin yoğunluğu ise daha az.
Havalimanı, New York ve Philadelphia arasında çalışan Amtrak trenleri yaklaşık olarak saatte bir hareket ediyor. Amtrak trenleri ile 5 saat süren bir yolculuk ile Boston’a veya 3 saatlik bir yolculuk ile Washington DC’ye de gidebilirsiniz. Ayrıca Amtrak trenlerini kullanarak Rhode Island, Richmond, Connecticut eyaletlerindeki şehirlere de ulaşabiliyorsunuz.
PATH trenleri New York’daki Dünya Ticaret Merkezi, Journal Square, 33. Cadde gibi bazı duraklara biraz daha hızlı bir seçenek sunar. NJTransit ile Newark Penn Station’dan PATH’e geçiş yapabilirsiniz.
Havalimanı terminalleri önünden kalkan Newark Airport Express otobüsleri de New York’a gitmek için hem hızlı hem de araç değiştirmenize gerek kalmadan şehir merkezine sizi ulaştıran bir alternatif. Yolculuk süresi trafiğe göre değişiyor ama ortalama 1 saat kadar sürüyor. Biletleri online olarak satın alabiliyorsunuz. Otobüste ödeme yapma imkânı bulunmuyor. Her yolcu terminali önündeki otobüs duraklarından binebileceğiniz bu servislerin New York’taki durakları Manhattan merkezde yer alan Grand Central Station, Bryant Park ve Port Authority Bus Terminal. Newark Airport Express otobüsleri yılın 365 günü çalışıyor. 06.45 ile 23.15 arasında her duraktan 15 dakikada bir kalkan otobüs bulabiliyorsunuz.
Kalan saatlerde ise 30 dakikada bir otobüs kalkıyor. Bunların dışında otobüs seçeneklerini sorgulamak isterseniz NJTransit otobüslerine de bakabilirsiniz. Havalimanından geçen 28, 37, 62, 67 ve 107 numaralı NJ Transit otobüsleri New Jersey ya da New York’a giden belediye otobüsleridir.
Her havalimanından olduğu gibi Newark Liberty Havalimanı’ndan taksiye binebilirsiniz. Bu taksiler New Jersey’e bağlı çalışan taksilerdir. Newark, şehirdeki diğer havalimanlarına kıyasla Manhattan’a biraz uzak olduğu için sabit fiyat uygulaması yoktur. Taksimetreye göre gideceğiniz yere göre ücret değişir. Büyük bagajlar için ilave ücret alınır. Köprü geçişleri gibi ücretler fiyata eklenir.
New York’ta eğer şehri çok iyi bilmiyorsanız taksi şoförünün sizi dolaştırarak götürme ihtimalini de göz ardı etmemeniz gerekir. Trafiğin yoğun saatlerinde yolculuk trenlere göre uzun sürebilir. Yine de kapınıza kadar ulaşım imkânı sağladığı için taksiler her zaman konforlu bir ulaşım aracıdır. Yolcu terminallerinde çıktığınız zaman taksileri rahatlıkla bulabilirsiniz.
Araç kiralama firmalarının ofislerini terminallerin geliş salonlarında bulabilirsiniz. Newark havalimanında “Advantage”, “Budget”, “Hertz”, “Alamo”, “Dollar”, “National”, “Avis”, “Enterprise”, “Payless” ve “Thrifty” olmak üzere toplam 10 kiralama şirketinin ofisini bulabilirsiniz. Geziniz New York ile sınırlı ise araç kiralama bu şehirde çok gerekli değildir. Birçok yere yürüyerek gidebileceğiniz gibi şehrin metro sistemi trafiğe girmeden dolaşmanıza olanak sağlar ve New York’un hemen her bölgesini kapsar.
Havalimanı’ndan şehre ulaşmak için de pek çok alternatifiniz var. Yine de araç kiralamayı düşünürseniz bunu şehir merkezinden de yapabilirsiniz. New York’un araç kiralamanın ve otopark ücretlerinin ucuz olmadığı bir yer olduğunu da hatırlatalım.
Enuygun, İstanbul-New York uçuşları için arama yaptığınızda tüm hava yollarının anlık verilerini direkt olarak çeker ve karşılaştırır. Böylece aradığınız tarih için tüm İstanbul-New York uçuşlarını bir arada görebilir ve en uygun uçak biletini tercih edebilirsiniz.
İstanbul-New York uçuşlarında kalkış havalimanı olarak Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Havalimanı, varış için Battery Pk City Havalimanı, John F. Kennedy Intl. Havalimanı, LaGuardia Havalimanı, Marine Air Havalimanı, Newark Liberty Intl. Havalimanı, Wall Street Spb Havalimanı kullanabilirsiniz.
İstanbul-New York arası uçuş mesafesi toplam 8052 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 10 saat sürüyor.
Ortalama fiyatlar incelendiğinde, İstanbul-New York uçuşları için en uygun gün: Pazar.
Türk Hava Yolları İstanbul-New York arası direkt uçuş düzenliyor.