Yaklaşık Seyahat Mesafesi | 596 Km | Yaklaşık Uçuş Süresi | 1 saat 10 dk |
En Son Satış
|
4 saat önce
| Yarınki Hava Durumu | (Trabzon) 6°C / 1°C |
Popüler Havayolları | AnadoluJet | Varış Havalimanı | Trabzon Havalimanı |
Esenboğa Havalimanı’na Ankara’nın merkezi noktaları olan Kızılay, AŞTİ, Gar, Sıhhiye ve Ulus’tan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Belko Air isimli otobüsler, EGO otobüsleri, taksi ve özel araçlarla ulaşım mümkün.
Akyurt ilçesinde yer alan havalimanı içerisinde ayrıca araç kiralama noktaları da mevcut.
Havalimanına ulaşım sağlayan özel şirketlerin faaliyetlerinin durmasıyla hizmete giren Belko Air, konforlu bir şekilde Kızılay, Sıhhiye, Ulus, AŞTİ, Gar ve Pursaklar gibi merkezi noktalardan havalimanına ulaşımı sağlıyor. 442/A ve 442/K isimli 45 kişilik otobüslere iç hatlar geliş katı çıkış kapısı karşısındaki duraklar ile dış hatlar geliş katı çıkış kapısı karşısından binilebilir.
00.00 – 06.00 arası her saat başında, 06.00 – 00.00 arası her yarım saatte bir hareket eden internet ve host hizmetinin de olduğu otobüslerle yolculuk etmenin bedeli ise diğer seçeneklere kıyasla daha uygun.
AŞTİ ile Esenboğa arasındaki ulaşımı sağlayan 442-3 numaralı hat ile de Esenboğa’ya ulaşmak mümkün. AKM, Ankara Arena ve Güvenpark’tan geçen hat dışında Ulus ve Sıhhiye noktalarından geçen 491 numaralı hattı kullanarak da havalimanına ulaşılabilir. Ancak bu hat sadece haftaiçi günde 3 kere hizmet veriyor.
Ankara’da taksileri kullanmak genel olarak mesafeler birbirine yakın olduğu için ekonomik bir yöntem olsa da havalimanına ulaşmak için daha pahalı bir alternatif . Bu ücret için taksicilerle pazarlık yapabilirsiniz.
Esenboğa Havalimanı’nda diğer tüm havalimanlarında olduğu gibi uzun süre duraklamak yasak. Bu yüzden havalimanında açık ve kapalı olmak üzere iki adet otopark bulunuyor.
Esenboğa Havalimanı devlet kadrolarının da yoğun olarak kullandığı bir havalimanı olması dolayısıyla birçok tesisi bünyesinde barındırıyor. İ. Hatlarda uçak saatini beklerken Cafe Nero, Ankar Cafe, Bus Gate ve Büfe İç Hat’ta kahve içebilir, sandviç ve tost yiyebilirsiniz. Yöresel Anadolu yemekleri tercih ediyorsanız Tadında Anadolu’ya gidebilir, dünya mutfaklarının tadına bakmak istiyorsanız ise durağınız Bomonti Brasserie.
Bu terminalde ayrıca Burger King gibi fest food restoranları da bulunuyor. Dış hatlardan yolculuk yapacaksanız bu gidiş ve geliş terminallerinde kafeler, kisoklar ve barlarda vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca bu terminalde pasaport kontrolünü geçtiğiniz takdirde vergisiz alışveriş yapabileceğiniz Duty Free’lerde zaman geçirebilirsiniz. Her iki terminalde de hediyelik eşya ve küçük ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz kioskların olduğunu da unutmayın.
10 Haz 2019 Tarihinde Güncellenmiştir.Trabzon Havalimanı şehir merkezine 6 km uzaklıkta ve sahil kenarında, Karadeniz Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne ise sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.
Havalimanından şehir merkezine gitmek için dolmuş, otobüs, taksi, Havaş, araç kiralama gibi seçenekleriniz olduğu gibi bazı otellerin sunduğu servis hizmeti de var. Trabzon Havalimanı Rize, Giresun gibi yakın şehirlerden de yolcu taşıdığı için bu illere de Havaş servisleri ile ulaşmanız mümkün.
Yolcu çıkışının tamamlanmasının ardından kalkan Havaş servisleri ile hem Trabzon hem de Rize ve Giresun’un merkezine ya da ilçelerine ulaşabilirsiniz. Havaş servisleri Trabzon şehir merkezine ulaşırken sırasıyla Tanjant Yolu, Tanjant Erdoğdu Kavşağı, Yavuz Sultan Selim Bulvarı, Uzunkum ve Beşirli güzergâhını takip ediyor. Yolculuk süresi gidilecek mesafeye ve durağa göre değişiyor ama toplamda bu güzergâhın tamamlanması yaklaşık 30 dakikayı buluyor..
Rize yönüne gidecek yolcular için izlenen güzergâh sırasıyla Of, İyidere, Derepazarı, Rize, Çayeli, Pazar ve Ardeşen. Bilet fiyatları mesafeye göre 15 ya da 20 TL olarak belirlenmiş. Giresun yönüne gidecek yolcular için izlenen güzergâh da sırasıyla Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşidüzü, Eynesil, Çavuşlu, Görele, Tirebolu, Espiye, Keşap, Giresun ve Bulancak. Fiyatlar 20 TL civarında seyrediyor.
Havaalanından çıkıp dolmuş durağına giderseniz şehir merkezine giden ve her 5-10 dakikada bir gelen dolmuşlar var. Havaalanından geçen Çimenli ve Yomra otobüslerini de kullanabilirsiniz. Çimenli otobüslerinin durakları sırasıyla Havaalanı, Değirmendere, Tanjant ve Meydan’dır. Yomra otobüsleri ise Değirmendere, Sahil Yolu, Tanjant, Meydan, Atapark, Şenol Güneş Caddesi, Sahil Yolu ve Sahil Peronu duraklarından geçer.
Havalimanı yakınlarındaki otellerin bir kısmı yürüme mesafesindedir. Bunun dışında tatil için geldiyseniz şehrin bazı otelleri havalimanı transferlerinizi de sağlıyor.
Şehir merkezi çok yakın olduğu için taksi ile şehir merkezine gitmeyi de düşünebilirsiniz. Yalnız fiyat tahmininizden fazla olabilir. Binmeden önce sormanızda fayda var. Çünkü İstanbul dışında taksi fiyatları biraz pahalı olabiliyor. Araç Kiralama Havalimanında Enterprise, Rentgo, Sixt, Esas gibi bazı firmaların ofislerini bulabilirsiniz. Özellikle Karadeniz gezisi için geldiyseniz araç kiralamayı düşünebilirsiniz.
06 Şub 2017 Tarihinde Güncellenmiştir.Enuygun, Ankara-Trabzon uçuşları için arama yaptığınızda tüm hava yollarının anlık verilerini direkt olarak çeker ve karşılaştırır. Böylece aradığınız tarih için tüm Ankara-Trabzon uçuşlarını bir arada görebilir ve en uygun uçak biletini tercih edebilirsiniz.
Ankara-Trabzon uçuşlarında kalkış havalimanı olarak Esenboğa Havalimanı, varış için Trabzon Havalimanı kullanabilirsiniz.
Ankara-Trabzon arası uçuş mesafesi toplam 596 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 1 saat 10 dakika sürüyor.
Ortalama fiyatlar incelendiğinde, Ankara-Trabzon uçuşları için en uygun gün: Salı.
AnadoluJet Ankara-Trabzon arası direkt uçuş düzenliyor.