Balkanlar’da yer alan Sırbistan’ın sekiz ülke ile sınır komşuluğu bulunuyor. Macaristan ülkenin kuzeyinde, Hırvatistan batısında, Bosna-Hersek ve Karadağ batısında, Makedonya güneyinde, Romanya ve Bulgaristan ise ülkenin doğusunda konumlanıyor. Sırpça konuşulan ülkede Macarca, Makedonca, Boşnakça, Hırvatça ve Karadağca dillerini de duyabilirsiniz.
Karasal bir iklime sahip olan Sırbistan’da kışlar soğuk ve sert, yazlar ise sıcak geçiyor. Sırbistan yılın her mevsimi ziyaret edilebilir bir ülke. Eğer kayak tatili için bu ülkeyi tercih edecekseniz kış aylarını tercih edebilirsiniz.
Tuna ve Sava nehirlerinin kesişme noktasında bulunan Belgrad, Sırbistan’ın en büyük kenti ve başkenti. Novi Sad, Niş, Kragujevac, Subotica, Leskofça, Çaçak Sırbistan'ın diğer şehirleri arasında. Tuna Nehri’nin iki yanına kurulan Novi Sad’da meydandaki binalarda ve sokaklarda Neoklasik mimarinin izleri görülüyor. Balkanlar’ın tarihî ve büyük şehirlerinden olan Niş Sırbistan’ın önemli bir sanayi merkezi olarak biliniyor.
Sırbistan’da yemek kültürü çeşitlilik gösterse de Sırbistan mutfağı, Türk mutfağına benziyor. Hatta birçok yemek ismi bile Türk yemekleriyle aynı ismi taşıyor. Sırbistan mutfağındaki sarma, kebap (ćebap, ćevap), güveç (đuveć), baklava, kadayıf, sütlaç, börek (burek) Türk mutfağına benzer yiyeceklerden.
Türkiye ve Sırbistan arasında 3 Aralık 2010 tarihinde karşılıklı olarak kaldırılmıştı. 2024 itibariyla vizesiz girişler devam ediyor. Direkt uçuş ile ülkeye kolayca gidebilirsiniz. Kış aylarında Sırbistan Türkiye’den 2 saat geriyken yaz aylarında ise 1 saat geride.