Kopaonik Otelleri Ara

En uygun Kopaonik otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kopaonik otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kopaonik Hakkında

Kopaonik, Sırbistan’ın Raska bölgesinde yer alan sakin bir köydür. The Sunny Mountain olarak da bilinen ulusal park, Sırbistan’ın en popüler kayak beldesidir. Bu sakin köy, ayrıca çok sayıda nadir bitki türü olan flora ve faunaya ev sahipliği yapan bir habitata sahiptir. Sırbistan'ın en büyük dağ silsilesi olan Kopaonik, Belgrad'a 230 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kuzeybatıdan güneydoğuya kadar 80 kilometre boyunca uzanan dağlar, ortada ise yaklaşık 40 kilometre genişliğe sahiptir.

Kopenhag Ulusal Parkı'nın korunan bir bölgesi olan dağın bir bölümü, ülkenin en büyük kayak ve biyoçeşitlilik merkezi olarak anılıyor. Dağ silsilesi, bol mineral kaynaklarından ötürü, Romalılar dönemi öncesinde dahi, Kopaonik (Pırıltılı, Gümüş) adı ile anılıyor. Alpin iklimin yaşandığı Kopaonik Dağı, modern otel ve tesisleriyle gerçek bir turizm merkezidir. Alpin ikliminin yaşandığı ve yılın 200 gününü güneşli geçiren bölge, bu nedenle aynı zamanda Güneşli Dağ olarak biliniyor. Kasım ayından, Mayıs ayına kadar süren kar sezonunu değerlendirmek isterseniz, hem yeni başlayanlar hem profesyonel kayakçılar için düzenlenmiş, birinci sınıf parkurlara ulaşabilirsiniz. Benzersiz teleferik sistemi, kayak asansörleri ve gece kayağına fırsat veren parkurlarıyla Kopaonik Dağları’nın, deniz seviyesinden 2.017 metre yükselikte en yüksek zirve noktası Panciç tepesidir. Panciç Zirvesi’nin hemen altında yer alan Hıristiyan Bazilikası'nı ziyaret edeblir, Gökyüzü Sandalyeleri adı da verilen Nebeske Stolice’ye çıkabilirsiniz. Kopaonik’te bulunan soğuk su kaynakları olan “Krčmar” ve “Marine vode”nin suyunu kullanan ünlü spa ve kaplıcaları, dinlendirici bir gün geçirmek için mutlaka değerlendirebilirsiniz.

Kopaonik’in olağanüstü güzelliğine katkıda bulunan, 12. yüzyıldan 15. yüzyıla kadar uzanan çok sayıda kültürel ve tarihi esere ev sahipliği yapıyor. Gradac, Pavica, Studenica, Žiča ve Sopoćani Manastırları gibi sayısız kültürel ve tarihi eserlerle çevrilidir. Kopaonik dağının eteklerine yerleşen görkemli bir ortaçağ kenti olan Ras; Zvečan, Koznik ve Maglilč'in kentleriyle birlikte eşsiz bir kültürel ve tarihi kompleks yaratıyor. Bu şehirlere düzenlenen turları denemek, şehirlerin eski sokaklarında kaybolmak isteyebilirsiniz.

Yaz aylarında Kopaonik'e giderseniz yürüyüş turları, manastır turları ve şarap rotalarını deneyimleyebilir, rafting, yamaç paraşütü, binicilik gibi macera sporlarını yapabilirsiniz. Ayrıca, Mart ayında gerçekleşen Kayak Şenliği de, kayak sezonunun en eğlenceli aktivitelerinden biridir. Bol et kullanılan mutfağında, aynı zamanda sulu yemekler, hamur işlerini de tadacağınız Kopaonik lezzetlerini mutlaka denemelisiniz. Kopaonik’e seyahat için en uygun dönem; kayak yapmak isteyenler için kış sezonudur ancak, yılın her mevsiminde seyahate değer bir bölgedir.

Kopaonik Seyahat Yazıları