Kragujevac Otelleri Ara

En uygun Kragujevac otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kragujevac otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kragujevac Hakkında

Sırbistan’ın en büyük 4 şehri arasında yer alan Kragujevac, nüfusu 200 bine yaklaşan gelişmiş yerleşimlerden. Başkent Belgrad’ın yaklaşık 130 kilometre güneyinde bulunan şehir başkentten de kolaylıkla ulaşılabilen bir konumda yer alıyor.  

Tarih boyunca ilk olarak 15. Yüzyıl sonlarında yazılı kaynaklarda ismi geçen şehrin stratejik önemi Osmanlı hakimiyeti ile iyice arttı.  Bu dönemde hem ticari hem de askeri ve ekonomik anlamda ülkenin önde gelen şehirleri arasına yerleşen

Kragujevac, çevresinde inşa edilen kervansaray, cami ve köprüler sayesinde popülerliğini iyice artırdı. Özellikle bölgede ticaretin önem kazanması ve birbiri ardına yaptırılan ticarethaneler şehrin canlılığının artmasında önemli pay sahibi oldu. 

Yapılan son sayımlarda Kragujevac nüfusu 200 bine yaklaşıyor. Şehir nüfusunun büyük bölümünü Sırp kökenliler oluştururken, çevre ülkelerden gelen göçmenler de nüfusta az da olsa pay sahibi. Özellikle Romanya, Karadağ ve Makedonya kökenli göçmenler yabancılar arasında önemli gruplardan.

1818 ve 1841 yılları arasında modern Sırbistan’ın ilk başkenti olan şehirde gezerken görkemli tarihi binaları görerek etkilenebilirsiniz. Özellikle 19. Yüzyıl’ın göz kamaştıran mimari harikaları arasında gösterilen Ulusal Tiyatro’yu görmeden Kragujevac gezinizi tamamlamış sayılmazsınız.  

Eğer şehirde geçireceğiniz birkaç gün veya daha fazla zamanınız varsa, hemen yakınlarında yer alan Draca Manastırı’nı ziyaret edebilirsiniz. Stara Livnice Müzesi ve Raletinac Manastırı ise bölgede ziyaret etmeye değer diğer noktalardan.  

Gelişmiş karayolu ağları sayesinde bölgedeki pek çok yerde kolaylıkla ulaşılabilen şehre başkent Belgrad’dan otobüs veya otomobille seyahat edebilirsiniz. Eğer Karadağ  sınırından buraya gelmek isterseniz, şehre yine rahatlıkla seyahat  edebileceğinizi aklınızda bulundurmanız önerilir. Üstelik ulaşım için isterseniz tren bağlantısından yararlanabilirsiniz. Şehir içinde farklı noktalara kolaylıkla gelebilmek için taksiye binebilir veya merkezden araç kiralayarak çevreyi dolaşmaya başlayabilirsiniz. Büyük Avrupa şehirlerinin aksine araç kiralayanlar için şehirde pek çok park alanı bulunuyor. 

Kragujevac ve civarında nemli okyanus iklimi etkili. Bu sayede yıl içinde sıcaklık değerleri değişse de hissedilen sıcaklıklarda önemli farklar görülmüyor.  

Caz müziğini ve sanat festivallerine katılmayı seviyorsanız, şehre ziyaretinizi Uluslararası Caz Festivali, Arsenal Fest veya Uluslararası Tiyatro Festivali’nin düzenlendiği dönemlerde gerçekleştirerek bambaşka bir deneyim yaşayabilirsiniz.  

Şehirde ayrıca spor faaliyetleri de son derece önemli yere sahip. Seyirci kapasitesi konusunda Sırbistan’ın en büyük üç stadyumu arasında yer alan Caka Daca Stadı, spor tutkunlarının mutlaka görmesi gereken noktalardan. Kragujevac ayrıca boks, basketbol, voleybol, güreş ve hentbol karşılaşmaları konusunda hayli şanslı. Gezi planınızı yaparken birkaç saatinizi bu etkinlerden birine ayırarak hem keyifli hem de heyecan dolu dakikalar yaşayabilirsiniz.  

1971 yılından bu yana Romanya’nın Piteşti kenti ile kardeş olan şehir, Makedonya’dan Ohri ve Amerika Birleşik Devletleri’nden Springfield şehri ile kardeş olarak biliniyor.