Taksim Otelleri Ara

En uygun Taksim otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Taksim otellerini listele.

  • Otel Ara
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin, 1 Oda

Taksim Hakkında

İstanbul’un adeta kalbi sayılan konumuyla Taksim, hemen yakınında yer alan İstiklal Caddesi ile birlikte şehrin başlıca buluşma merkezlerinden. Çevresini saran mağazalar, restoranlar, kafeler, müzeler ve oteller sayesinde uzun süredir cazibesini koruyan Taksim, pek çok ülkenin İstanbul konsolosluğuna yakınlığıyla da önem kazanıyor.

Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte meydan olarak düzenlenen Taksim, özellikle yakın tarihte şehirdeki önemli gösterilere ev sahipliği yapan yer olarak biliniyor.

Yakın zamanda hayata geçirilen ve bölgenin yayalaştırılmasını amaçlayan proje ile Taksim Meydanı’nın çehresi neredeyse tamamen değişti. Proje sayesinde araç trafiği yerin altına indirilirken Taksim’de yayalar için çok daha geniş bir alan açılmış oldu.

Taksim’e İstanbul’un neredeyse her bölgesinden hareket eden otobüsleri kullanarak direkt veya aktarmalı olarak ulaşma şansınız var. Meydana kadar gelen metro hattı ise hiç kuşkusuz Şişli, Levent, Yenikapı ve Ayazağa gibi yerlerden gelenler için oldukça pratik bir alternatif yaratıyor. Metronun Taksim istasyonunda inerek direkt meydana ulaşabilir veya Şişhane istasyonunda inerek İstiklal Caddesi boyunca yürüyerek yine Taksim’e gelebilirsiniz. Tünel’den Taksim Meydanı’na doğru hareket eden eski tramvay ise bu mesafeyi çok daha nostaljik bir atmosferde aşmanızı sağlayacak.  

İstanbul’un kültür, eğlence ve sanat gibi konularda en gelişmiş yerleri arasında bulunan Taksim’de hayat günün 24 saati durmaksızın devam ediyor. İstiklal Caddesi ve ara sokaklarına yayılan barlarda veya kulüplerde canlı müzik dinleyerek eğlenebilir, cadde üzerindeki tarihi Çiçek Pasajı’nda balık yiyebilirsiniz.  

İtalyan heykeltıraş Pietro Canonica tarafından yaptırılarak meydanın tam ortasına yerleştirilen Cumhuriyet Anıtı, geçmişte olduğu gibi şimdilerde Taksim’in başlıca sembolü. Yapımı 3 yıla yakın süren anıtın çevresinde günümüzde de arkadaşları ve sevdikleri ile buluşanları görebilirsiniz.  

Taksim’in adı İstanbul’un pek çok semtiyle benzer şekilde tarihsel olaylara dayanıyor. Osmanlı döneminde burada inşa edilen büyük su deposundan şehrin farklı yerlerine su taksim ediliyordu. Eskiden aktif olan ve duvarında ‘’Her şeye su ile hayat verdik’’ yazan Taksim Maksemi’nden bugün su verilmiyor ancak sembolik olarak da olsa varlığını sürdürüyor.

Taksim Meydanı’nın çevresi ve özellikle Talimhane civarı günümüzde pek çok otele ev sahipliği yapıyor. Talimhane’nin bugünkü görüntüsüne bakarak 2004 yılına dek bölgede otomobil yedek parça satıcılarının yoğun olarak bulunduğu düşünmek hayli güç. Üstelik Taksim’de otelleri sadece Talimhane’de değil, meydanın hemen çevresinden başlayarak İstiklal Caddesi, Cihangir ve Gümüşsuyu gibi hemen her noktasında görmeniz mümkün. Taksim’de küresel çapta hizmet veren büyük otel zincirlerine rastlayabileceğiniz gibi çok daha küçük butik tesislere de rezervasyon yaptırabilirsiniz.  

Taksim ve civarındaki İstanbul otelleri özellikle İstanbul Boğazı kıyısında bulunanlarla karşılaştırıldığında çok daha uygun fiyatlı sayılabilir. Ancak Taksim otellerinde de manzara, yıldız sayısı ve popülerlik gibi kriterlere bağlı olarak oda fiyatlarının yükselebileceğini göz önünde bulundurmanızda yarar var.  

Taksim Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Grand Hotel Palmiye
Grand Hotel Palmiye

“Bir hafta kadar konakladım gayet misafir perverler, geliştirmeli gereken şeyler var fakat genel olarak memnun kaldım.”

8.0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Dosso Dossi Hotels & SPA Golden Horn
Dosso Dossi Hotels & SPA Golden Horn

“Güzel karşılandım .çalışanlar her konuda yardımcı oldular ,memnun kaldım”

9.0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
The Green Park Taksim
The Green Park Taksim

“Temizliğe biraz önem verilmeli, eskisi gibi daha iyi bir hizmet verebilirler.”

7.3 İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Hotel Bristol
Hotel Bristol

“Memnun kaldım, tavsiye ederim.”

9.0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Pera Palace Hotel
Pera Palace Hotel

“Eşsiz bir ortam ve kusursuz bbşr hizmet”

10.0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Corinne Art & Boutique Hotel
Corinne Art & Boutique Hotel

“Genel olarak memnun kaldım özellikle çalışanlar güler yüzlü ve çözüm odaklıydı ,teşekkür ediyorum..”

8.0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
New Pera Hotel
New Pera Hotel

“Güzel bir otel, ama pek fazla temiz olduğu söylenemez. Yine de idare ederdi temizlik açısından. Konumu çok iyi, personel ise yardımse...”

9.0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Alyon Hotel Taksim
Alyon Hotel Taksim

“çalışanlar ilgili ve güler yüzlüydü her konuda yardımcı oldular.”

9.0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
The White Orient Hotel
The White Orient Hotel

“Konum olarak yeri gayet uygun oda kalitesi orta seviye. Yatakları ve yastıkları rahatsız edici. Kahvaltısı geliştirilebilir”

7.0 İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Lavanta Hotel
Lavanta Hotel

“Fiyat uygun çalışan arkadaşla ilgili her konuda yardımcı oldular ,gayet güvenilir bir otel ..”

8.0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu

Taksim Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 949 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Taksim Seyahat Yazıları

Taksim Sıkça Sorulan Sorular

Taksim’de gece hayatı nasıldır?

İstanbul’da gece hayatı denilince akla ilk gelen yerlerden olan Taksim’de her eğlence anlayışına uygun olacak mekanlar var. Masa başında sevdiklerinizle sohbet etmek isterseniz meyhaneleri, hareketli dakikalar geçirmek isterseniz gece kulüplerini tercih edebilirsiniz. Çeşitli barlar ve publar arasından sizin isteklerinize en uygun olanını bulacağınıza emin olabilirsiniz.

Taksim’de ne yenir?

Taksim’in en meşhur lezzetlerinden biri, ıslak hamburger. Kızılkayalar’a gidip bu meşhur lezzetin tadına bakabilirsiniz. Beyoğlu Çikolatacısı ve J’adore Chocolatier’e gidip farklı çikolata çeşitlerini deneyebilirsiniz. İnci Profiterol’de Taksim’in ünlü lezzetini keşfedebilirsiniz. Bunların dışında Asmalımescit ve Çiçek Pasajı’nda bulunan restoranlarda farklı lezzetler bulabilirsiniz.

Taksim’den havalimanına nasıl gidilir?

Taksim’den İstanbul’da bulunan iki havalimanına da kolaylıkla gidebilirsiniz. İstanbul Havalimanı’na gitmek için Abdülhak Hamit İETT durağından kalkan HAVAİST otobüslerine binebilirsiniz. 24 saat boyunca bulabileceğiniz bu otobüsler gün içerisinde yarım saatte bir, gece saatlerinde ise 45 dakikada bir hareket ediyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek için de HAVABÜS otobüslerini kullanabilirsiniz.

Taksim’de gezilecek yerler nerelerdir?

Taksim’e gittiğinizde İstiklal Caddesi boyunca yürüyün. Cadde üzerinde bulunan Atlas Pasajı, Avrupa Pasajı ve Aznavur Pasajı’nı da mutlaka gezmelisiniz. Merkezi Londra’da bulunan Madame Tussauds Müzesi’nin İstanbul’daki şubesi de İstiklal Caddesi üzerinde bulunuyor. Akşam yemeğinizi Asmalımescit’teki mekanlarda ya da Çiçek Pasajı’nda yiyebilirsiniz. Ünlü Taksim Meydanı’na geldiğinizde Cumhuriyet Anıtı’nı ve Gezi Parkı’nı görebilirsiniz. Talimhane’ye giderek burada bulunan modern kafe ve restoranlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz. Talimhane’den aşağı doğru indiğinizde Tarlabaşı’nı da görmüş olursunuz. Taksim’i Dolmabahçe’ye bağlayan yol olan Gümüşsuyu Caddesi boyunca da yürüyebilirsiniz. Bu caddede yürürken İdris Ağa Çeşmesi’ni de göreceksiniz.

Taksim’de nerede kalınır?

Taksim, İstanbul’un en sevilen turistik noktalarından biri. Bu nedenle de konaklama için birçok seçenek bulabilirsiniz. Deniz manzaralı 5 yıldızlı lüks oteller, apart oteller, pansiyonlar arasından bütçenize uygun olanı tercih etmeniz mümkün. Şişli ve Beşiktaş bölgelerinde konaklamak isterseniz de Taksim’e kolayca ulaşabilirsiniz.

Taksim’e nasıl gidilir?

Taksim’e gitmek için birçok ulaşım aracı bulunur. İstanbul’un birçok farklı yerinden metrobüsle ya da Marmaray’la aktarma yapıp Hacıosman – Yenikapı metrosuna ulaşarak Taksim’e kolaylıkla gelebilirsiniz. Tramvay kullanırsanız Kabataş’ta inip fünikülere binerek Taksim’e ulaşabilirsiniz. Eğer Anadolu Yakası’ndan geliyorsanız, Kadıköy – Karaköy vapuruna binip Karaköy’de bulunan ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan fünikülerle aktarma yapmanız mümkün. Ayrıca Bostancı – Taksim arası ulaşım sağlayan dolmuşları da tercih edebilirsiniz. Otobüsle gitmek isterseniz; 48T, DT2, 129T, 49T, 38KT numaralı otobüslere binebilirsiniz.