Safranbolu Merkez Otelleri Ara

En uygun Safranbolu Merkez otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Safranbolu Merkez otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Safranbolu Merkez Hakkında

13-20. yüzyıllar arasında Doğu-Batı ticaretinin en önemli duraklarından Safranbolu günümüzde Şirince’yi andıran cumbalı evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları, eşsiz manzaraları ve dört mevsim ziyaret edilebilir olması ile Türkiye’nin en turistik yerlerinden biri haline geldi. Karabük ili sınırları içerisinde yer alan Safranbolu’nun tamamını keşfetmek için 1-2 günlük bir seyahat planı yapmanız yeterli olacaktır. Otantik yeme içme mekanları ve çeşitli doğa sporları aktivite imkanları ile hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi olan Safranbolu’nun restore edilmiş ve butik Safranbolu otelleri olarak hizmet veren tarihi konaklarında konaklama fırsatını kaçırmayın.

Safranbolu’da en çok ziyaretçi çeken yerlerin başında gelen Kent Tarihi Müzesi, 1904-1906 yılları arasında Safranbolu Tepesi’ne inşa edilmiş ve o dönemlerde Hükümet Konağı olarak kullanılmış olan tarihi bir yapı. Günümüzde müze olarak ziyaretçilerini ağırlayan bu yapının özellikle etnografya salonundaki eşyaları yakından görebilir ve Safranbolu’da geçmiş dönemlerde yaşayanların hayatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Müzenin girişindeki bölümde ise yöresel el sanatları ile ilgili eserleri incelemeniz mümkün. Safranbolu tarihine ışık tutan Kent Tarihi Müzesi’ni ziyaret ettikten sonra yönünüzü, dünyanın sayılı kanyonlarından biri olarak görülen Tokatlı Kanyonu’na çevirebilirsiniz. Tamamını gezmek için en az yarım gününüzü ayırmanız gereken Tokatlı Kanyonu’ndaki piknik alanlarında soluklanabilir ve kristal terastan seyredebileceğiniz panoramik manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Kartpostalları aratmayan görüntüsü ile ünlenen Safranbolu evleri, sadece buranın değil, aynı zamanda tüm Karabük’ün de simgesi haline gelmiş durumda. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de adını yazdıran cumbalı Safranbolu evleri, geçmişten bugüne Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Helenler, Romalılar, Selçuklular, Çobanoğulları, Candaroğulları ve Osmanlılara kucak açmış. Yaklaşık 60 bin nüfuslu; Karabük’ün en şirin ilçelerinden biri olan Safranbolu, şehrin Cumayanı, Ovacuma ve Yenice ilçeleri ile de komşu durumunda. Kastamonu Havalimanı üzerinden kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Safranbolu’ya Karadeniz ve Marmara Bölgesi’ndeki şehirlerden kara yolu ile ulaşım da oldukça kolay. Karabük mutfağına özgü envaiçeşit lezzetle buluşacağınız Safranbolu’da yöresel tatların yanı sıra serpme köy kahvaltısının da epey ilgi gördüğünü de söylemekte fayda var. Yöreye özgü kuyu kebabı başta olmak üzere Safranbolu bükmesi ve pişinin tadına bakmadan Safranbolu seyahatinizi sonlandırmamalısınız. Bu bölgedeki en popüler yeme içme mekanları ise Gözü Mavi Restoran ve Kadıoğlu Şehzade Sofrası.

Safranbolu Merkez Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 215,00 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.