İç Anadolu Bölgesi'nde ve 630.000 civarı nüfusa sahip olan Sivas'ın yüzölçümü de oldukça büyüktür, sıralamada Konya'dan sonra ikinci şehirdir. Sivas, İstanbul'a en çok göç veren şehirlerimizden biridir. Yaz aylarında şehrin nüfusu 1 milyonun üstüne çıkar.
Karasal iklimin tam anlamıyla yaşandığı şehirlerden birisi de Sivas'tır. Özellikle şehir merkezinde kış ayları çok sert soğuklara ve yoğun kar yağışlarına sahne olur. Yazın da yakıcı sıcaklar ve bunaltıcı bir havası vardır. Koyulhisar, Suşehri gibi kuzeyde olan ilçelerinde Karadeniz iklimi ve bolca yağış görülür.
Cumhuriyet tarihinin başlangıç aşamalarından biri olan 4 Eylül Kongresi'nin yapıldığı Kongre Binası, Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Cami, Kangal Balıklı kaplıcaları, Gök Medrese ve Çifte Minareli Medrese Sivas'a yapacağınız ziyaretlerde görmeniz gereken yerlerin başında gelir. Sivas'ın en ünlü yemeği Aşık Veysel'in de türkülerine konu olan Madımak'tır.Onun dışında katmer ve Sivas köftesi de tadına bakılması gereken diğer yemeklerdir. Sivas'ın Kangal cinsi köpekleri de dünyaca üne sahiptir.
Yüzölçümü büyük olan Sivas'ın Suşehri, Divriği, Kangal, Şarkışla, Koyulhisar, Hafik ve Yıldızeli gibi ilçelerin de aralarında olduğu 16 tane ilçesi vardır. Şehre Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'ndan, kara ve demir yolları ile ulaşılabilir. Şehir merkezindeki caddeler dışında trafik görülmez.
Sivas şehir merkezine 22 kilometre uzaklıkta bulunan Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan kent merkezine en uygun ulaşım, uçak firmaları tarafından sağlanan servisler, HAVAŞ ve belediye otobüsleri ile sağlanmaktadır.
Ayrıca havalimanında bulunan taksilerle veya araç kiralama ofisinden araç kiralayarak ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Sivas Havalimanı’na ulaşmanın en kolay yollarından biri HAVAŞ servisine binmek. Servislerin hareket saatleri uçakların iniş-kalkış saatlerine göre düzenleniyor. Havalimanından hareket edenler için servisler uçak inişlerinden 25 dakika sonra hareket etmekte.
Belediye’nin ve Türk Hava Yolları’nın ortaklaşa tahsis ettiği servislerle havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlanıyor. Şehre gitmenin en kolay yollarından olan bu seçeneği de değerlendirebilirsiniz.
Taksi de şehre ulaşmak için kullanılabilecek diğer bir alternatif. Şehri bilmiyorsanız, gideceğiniz yer hakkında bilginiz yoksa taksi seçeneği de değerlendirilebilecek bir seçenek fakat biraz daha pahalı bir yolu seçmiş olursunuz.
Araç kiralamak isterseniz havalimanında bulunan araç kiralama ofislerini veya şehir merkezindeki ofisleri değerlendirebilirsiniz. Avis, Budget, Central, Miray, Sixt gibi firmalar havalimanında bulunan alternatiflerden bazıları.
24 Oca 2017 Tarihinde Güncellenmiştir.Enuygun, Sivas varış noktasına tercih ettiğiniz kalkış noktasından uçuşu olan tüm hava yollarının anlık verilerini direkt olarak çeker ve karşılaştırır. Böylece aradığınız tarih için tüm Sivas uçuşlarını bir arada görebilir ve en uygun uçak biletini tercih edebilirsiniz.
Sivas uçuşları Nuri Demirağ Havalimanı'na düzenleniyor.
Adana-Sivas 1 saat, Ankara-Sivas 1 saat 10 dakika, Antalya-Sivas 1 saat 10 dakika, Bodrum-Sivas 1 saat 40 dakika, Gaziantep-Sivas 1 saat, İstanbul-Sivas 1 saat 20 dakika, İzmir-Sivas 1 saat 40 dakika, Trabzon-Sivas 50 dakika sürüyor.
AnadoluJet İstanbul şehirlerinden direkt Sivas uçuşları düzenliyor. Türk Hava Yolları İstanbul şehirlerinden direkt Sivas uçuşları düzenliyor. Pegasus İstanbul şehirlerinden direkt Sivas uçuşları düzenliyor.