Ulukışla Otelleri Ara

En uygun Ulukışla otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ulukışla otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ulukışla Hakkında

Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi sınırlarında yer alan Ulukışla, geçmişi Roma ve Hitit medeniyetlerine dayanan çok eski bir yerleşim. Niğde’ye bağlı ilçenin yakınlarında bulunan Başmakçı ve Çiftehan ise yine Roma döneminde pek çok önemli ismi ağırlayan son derece köklü yerlerden. Osmanlı Devleti tamamen yıkılmada önce bir süre Fransızların işgaline uğrayan ilçe, işgal kuvvetlerinin bu bölgede gelebildikleri son yer olmasıyla tarihe adını yazdırıyor. Hasan Dağı ile Konya Ovası arasında kalan vadide kurulan ilçeden geçen demiryolu sayesinde Niğde şehir merkezine, Kayseri’ye veya Adana’ya trenle seyahat edebilirsiniz. Mersin, Konya, Adana ve Niğde’ye bağlı ilçelerden Bor’la etrafı çevrelenen ilçeye uçakla seyahat için ise Adana Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Adana’dan Ulukışla’ya trenlerle veya otobüsle yapacağınız yolculukla ortalama olarak 2 saate yakın sürede ulaşabilirsiniz.

Ulukışla’nın merkez ve kır nüfusunun toplamı 20 bine yaklaşıyor. İlçede etkili olan karasal iklim sayesinde kış ve yaz fark etmeksizin hava genellikle kurak. Yaz aylarında Ulukışla’da sıcaklıklar artıyor ancak kışın tekrar düşerek yağışlar kara dönüyor. Eğer planlarınız arasında Ulukışla ve civar yerleşimlere seyahat etmek varsa, planlarınızı bahara veya yaz aylarının başına denk gelecek şekilde yapmanızda yarar var. Bu sayede çevredeki dağların güzelliğini daha net görebilirsiniz. Üstelik baharda Çiftehan ve civarındaki kaplıcalarda konaklamak da hayli keyifli.

Ulukışla’da kurulan kiremit ve tuğla üretim tesisleri ilçe ekonomisinin gelişiminde şüphesiz büyük rol oynuyor. Buna karşılık ilçede temel geçim kaynağı halen hayvancılık ve patates, üzüm, arpa, elma ve şekerpancarı gibi ürünlerin ticaretine dayalı. İlçe merkezinde kurulan meyve sebze pazarına gelerek yöre halkının mahsulü olan taze ürünlerden satın alabilirsiniz. Dilerseniz bölgede hayli meşhur olan el emeği bebekleri, örtüleri ve yöresel ballarla pekmezleri de hediye olarak tercih edebilirsiniz.  

Ulukışla'da Nerede Kalınır?

Ulukışla Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun Sezon
Aralık Temmuz
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor.