Tire Otelleri Ara

En uygun Tire otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Tire otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Tire Hakkında

Tire Hakkında 

Tire, Ege’nin tarihi ve kültürel yerleriyle dolu İzmir’e bağlı güzel bir ilçesi. İzmir'in pek çok ilçesi gibi Tire de tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve her dönemden izleri korumayı başarmış. Deniz tatilinin yanında hem tarihi yerleri gezmek hem de el değmemiş doğal güzellikler arasında dinlenmek isteyenler için ideal bir yer olan Tire; pazarları, yemekleri, mesire alanlar ve göletleriyle ilçeyi gezenleri büyülüyor. Tire’de doğayla baş başa bir gün geçirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği yer olan Arap Pınarı, su kenarında güzel bir Ege kahvaltısı yapıp kahvenizi yudumlayabileceğiniz bir yer. Tire merkezine 10 dakika uzaklıktaki defne ağaçlarıyla süslü Kaplan Mahallesi de yöresel restoranlarıyla yerli ve yabancı turistlerin sık ziyaret ettiği bir yer. Otantik restoranlar ve harika manzaralar bulunan bir diğer Tire güzelliği de Akçaşehir köyünde yer alan Değirmen Şelalesi. Burada işletmeler lezzetli mezeler eşliğinde taze balık ziyafetleri sunuyor.

Tire merkezinde sıcak yaz günlerinde sizi serinletecek yemyeşil parklar bulunuyor. İstasyon Parkı, Şehitler Parkı, Fatih Parkı ve Atatürk Parkı, Tire’de kolayca ulaşarak huzurla dinlenebileceğiniz yerler. Bölgenin tarihini keşfetmek için mutlaka ziyaret edilmesi gereken Tire Müzesi, 1935 yılından beri çok sayıda önemli esere ev sahipliği yapıyor. Dönemsel giysilerden Tire’de yapılan kazılarda elde edilen tarihi eserlere kadar pek çok ilginç eseri müzede inceleyebilirsiniz.

Tire’nin harika manzaralarını görmek için gidebileceğiniz Toptepe, her mevsim farklı bir manzara sunuyor. Tepede bulunan kafelerde çayınızı yudumlayarak bu güzel Tire manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Salı günü Tire’de bulunuyorsanız kaçırmamanız gereken bir yer de geleneksel Tire Salı Pazarı. Pazarda kurulan onlarca tezgahta ilçede üretilen organik yiyeceklerden giysilere ve el sanatı ürünlerine kadar hemen her şeyi bulabilir ve harika bir alışveriş yapabilirsiniz.

 

Tire Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 215,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Tire Seyahat Yazıları