Mui Ne Otelleri Ara

En uygun Mui Ne otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Mui Ne otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Mui Ne Hakkında

Vietnam’ın doğu kıyısında konumlanan küçük sahil şehri Mui Ne, turkuaz plajları ve renkli doğasıyla farklı bir dünya diyebileceğimiz yerlerden. Mui Ne’nin adı rivayetlerdeki deniz fırtınalarına ithafen ‘pelerine saklanmak’ anlamına geliyor. Geçim kaynaklarını ise turizm ve balıkçılık oluşturuyor.

Şehir birbirinden güzel iki plaja sahip olup, Mui Ne Plajı’da denilen Rang Plajı uçurtma ve rüzgar sörfüyle dünya çapında bir üne sahip. Kasım ayından mart sonuna kadar güçlü deniz meltemleriyle bir sörfçü cennetine dönüşen şehirde sörf okulları da bulunuyor. Hem şehirde hem de yakın civarında muhteşem mercan resifleri arasında dalabiliyor, tropik plajlarında yüzebiliyor, su sporları yapabiliyorsunuz.

Gölleri ve eşsiz günbatımlarının izlendiği beyaz kum tepeleri de şehri cezbedici kılıyor. Vietnam’da sıcak hava balonuyla gezebileceğiniz tek yer olan Mui Ne’de Sahra’yı andıran kum tepelerinin arasında ATV’lerle yarışmak yapmadan dönmeyin diyeceğimiz aktivitelerden. Geleneksel dokusunu koruyan balıkçı köyleri ile 1911’de Fransız bir Prens tarafından yaptırılan Prens Kalesi, Phuoc Pagodası ve Cham Kuleleri de şehrin gezilip görülecekler listesinin başında yer alıyor. Mui Ne’nin en gurme tatları ise balık menüleri ve balık soslarından oluşuyor. Kentin ana caddesinde birbiri ardına sıralanmış restoranlarda muhteşem deniz ürünleri yiyebiliyorsunuz.

Aralık ayından nisan ayına süren turizm sezonu dışında, yıllık ortalaması 27 derece olan sıcak havasıyla bahar ayları da şehri keşfetmek için en uygun zamanlardan. Mui Ne şehrine en yakın havalimanı 220 kilometre mesafedeki  Ho Chi Minh Havalimanı olup, şehir merkezinden havalimanına otobüs, tren ve taksiyle ulaşabiliyorsunuz.