Kirazlı Otelleri Ara

En uygun Kirazlı otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kirazlı otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kirazlı Hakkında

Kuşadası sadece turistlerin büyük ilgi gösterdiği popüler plajlar, tarihi yapılar ve eğlencenin sabahın ilk ışıklarına kadar devam ettiği mekanlardan ibaret değil elbette. Ege’nin bu harika tatil beldesi, aynı zamanda birbirinden şirin köyleri de bünyesinde barındırıyor. Kuşadası gezinize büyük bir renk katacak bu köylerden bir tanesi de merkeze sadece 10 km uzaklıkta olan Kirazlı Köyü. Kuşadası otelleri konaklamanız esnasında bu şirin köyün huzurlu atmosferini keşfetmeye gelebilirsiniz. Oldukça eski bir yerleşim yeri olan Kirazlı, bilhassa son zamanlarda ciddi bir popülerlik kazanmaya başladı. Köyün eski adı, yerin altından çıkan küplerden dolayı “Küplüce” imiş. Günümüzde yapılan kazılarda bile zaman zaman şarapların konulduğu küplere denk gelinebiliyor. Daha sonraki yıllarda verimli arazilerinden köyün ismi Akçaova olarak değişti. Verimli topraklarda üretilen kirazlardan dolayı da köyün adı son olarak “Kirazlı” şeklinde güncellendi.

Köyde muz haricinde pek çok meyveyi yetiştirmek mümkün. Doğanın cömert davrandığı topraklara sahip olan Kirazlı Köyü’nün üç tarafı da dağlarla kaplı. Bu da manzara açısından köye oldukça ilginç bir hava katıyor haliyle. Köyün genel mimarisine bakıldığında, taş ve kerpiçten yapılmış 2 katlı, çatılı evlerin öne çıktığını söylemek mümkün. Köy merkezine yakın bir mesafede yer alan Aslanlı Mağara, Türkiye’nin en büyük üç mağarasından biri olma özelliğini taşıyor. Oksijen oranı inanılmaz yüksek olan mağara, özellikle astım hastaları tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir yer. Köy ile dağlar arasında uzanan yürüyüş parkurlarında karşınıza yaban çileği, yaban armudu vb. organik lezzetlerin tadına bakabilir, Kirazlı’da yer alan 2 binin üzerindeki bitki çeşidini gözlemleyebilirsiniz.

Kirazlı’nın komşu köylerinden olan Osmancık’a gidebilir, meşhur Osmancık üzümü ve şarabını bizzat yerinde tadabilirsiniz. 300 haneli Kirazlı Köyü’nün toplam nüfusu ise bin civarında. Köyde pazar günleri kurulan “Ekolojik Köy Ürünleri Pazarı” ise bu temada bir ilk olma özelliğine sahip. Dağların arkasına saklanmış gizli bir cennet olan Kirazlı Köyü’ne gelmek için Kuşadası’ndan kalkan dolmuşları kullanabilirsiniz.

Kirazlı Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Ocak Haziran 211,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.