Emet Otelleri Ara

En uygun Emet otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Emet otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Emet Hakkında

Termal kaplıcalarıyla ünlü Emet, Türkiye’nin güneybatısında yer alan illerden Kütahya’ya bağlı bir ilçe. ‘’Termal Turizm Bölgesi’’ olarak öne çıkan ilçede özellikle eklem rahatsızlıklarına şifa olduğu söylenen kaplıcalar yer alıyor. Emet’in hayli ünlü olduğu bir diğer konu zengin bor yatakları. Öyle ki ülkedeki bor rezervlerinin yarısından daha fazlası ilçe sınırlarında bulunuyor. Yeni keşfedilen yataklarla birlikte maden arazileri daha da genişleyen ilçe bu özelliğiyle ‘’Türkiye’nin bor cenneti’’ unvanını hiç kuşkusuz hak ediyor.  

Kalsiyum, bikarbonat ve magnezyum değerleri hayli yüksek kaplıca suları, her yıl tatil için Emet’e gelen binlerce ziyaretçiye çok uzun zamandır şifa dağıtmayı sürdürüyor. Safra kesesi ve böbrek fonksiyonlarını düzenleyici özelliğiyle bilinen sulardan dilerseniz içme kürü olarak da yararlanabilirsiniz. Osmanlı Hamamı, Kaynarca Hamamı ve Yeşil Kaplıcalar gibi bölümlere ayrılan termal merkezi ayrıca kısırlık ve dolaşım sistemi rahatsızlıklarınızda da yardımcı tedavi olarak kullanabilirsiniz.

Doğanın tüm cömertliğini sonuna kadar sergilediği yerlerden olan Emet’te nefis sulu domatesleri tadabilirsiniz. Yaz aylarında ilçede kurulan pazarın tezgahlarını süsleyen domateslerin yanı sıra bölge halkı tarafından yapılan yöresel ürünlerden olan keçi peyniri de muhakkak burada tadılması gerekenlerden. Arı sütü, bal veya polen gibi ürünlerden satın almak isterseniz yine bölgede harika doğal ürünlerden bulabileceğinizi hatırlatalım. Özellikle termal turizm alanında gelişmesine rağmen Emet’te pek çok gelenek tıpkı geçmişte olduğu gibi yaşatılıyor. El emeği iğne oyası hediyeliklerden ve yöresel şalvarlardan alarak Emet tarzı geleneksel ürünleri evinize götürebilirsiniz.

Emet Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Temmuz 587,30 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.