Bozüyük Otelleri Ara

En uygun Bozüyük otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bozüyük otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bozüyük Hakkında

Bilecik’e bağlı Bozüyük, adını merkezin hemen yakınlarında yer alan aynı adlı höyükten alıyor. Yüzyıllar boyunca Avrupa ile Asya arasındaki ticaret yolları üzerinde köprü vazifesi gören ilçede pek çok eski uygarlığa dair izlerle karşılaşabilirsiniz. 72 binin üzerindeki nüfusuyla Türkiye’deki bazı illerden dahi kalabalık olan Bozüyük’te nüfusun tamamına yakın bölümü merkezde yerleşmiş durumda. Dodurga ve Cihangazi isimli iki ayrı beldeye sahip ilçenin sınırlarında toplamda 7 ayrı mahalle ve 42 köy var.

Bozüyük aynı zamanda ekonomik ve kültürel anlamda Bilecik’in en gelişmiş ilçesi. Bu nedenle hem şehir merkezinden hem de diğer ilçelerden buraya yaşamak ve çalışmak için gelen çok sayıda yerleşimciyi ağırlıyor. Özellikle küçük sanayi kuruluşları konusunda ilçe hayli iyi bir konumda. Tarım ise sanayiyle birlikte Bozüyük’ün gelirlerine büyük ölçüde katkı sağlayan sektörlerden. Özellikle elma ve balkabağı gibi meyve ve sebzeler ilçenin civarındaki bahçelerde sıklıkla yetiştiriliyor.  

Bozüyük ve çevresine yapacağınız gezilerde Türk savaş tarihinin en kanlı çarpışmalarından biri olarak kabul edilen İkinci İnönü Muharebesi’nde şehit olan askerlerin mezarını ziyaret edebilirsiniz. Osmanlı devrinin önde gelen isimlerinden Mimar Sinan tarafından inşa edilerek Bozüyük’e kazandırılan Kasım Paşa Camii ise enfes çinileriyle gözünüzü alamayacağınız bir eser. Eğer Bozüyük ziyaretiniz sırasında yeterli vaktiniz varsa, ormanlık arazi üzerinde konuklarına ev sahipliği yapan Atatürk Köşkü’nü de muhakkak görmelisiniz. Doğayla içli dışlı bir program isteyenler ayrıca Kömürsü Yaylası’na çıkarak Bilecik’in çok fazla bilinmeyen bir yüzünü keşfetme şansı bulabilirler.

Bozüyük Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun Sezon
Aralık Mayıs
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor.