Başiskele Otelleri Ara

En uygun Başiskele otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Başiskele otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Başiskele Hakkında

Kocaeli'ne bağlı ilçelerden Başiskele, ismini bölgedeki ilk iskelenin bulunduğu yer anlamına gelen sözcükten alıyor. Kartepe, İznik, Gölcük ve Pamukova ile komşu olan ilçenin günümüzdeki nüfusu yaklaşık 90 bin. Daha önce bölgede bulunan beldelerin birleşmesi ile meydana gelen ilçenin tarihi milattan öncesine dek götürülüyor. Bizans ve Osmanlı dönemlerinde de önemli bir yerleşim olarak dikkati çeken Başiskele, şimdilerde daha çok körfez ve civarındaki ticaret yollarının yakınında bulunması ile biliniyor. Geçmişi günümüzden binlerce yıl öncesine değin uzamasına karşılık ilçede tarihi binaların sayısı şimdilerde son derece az. Buna karşılık Başiskele’de gezerken Osmanlı zamanından kalan eski çeşmeleri ve eğitim amacıyla kullanılan bazı binaları halen görebilirsiniz. Bölgede ayrıca Beşkayalar Tabiat Parkı ve Serindere Kanyonu gibi doğal güzellikler de ziyarete değer.

Eğer Başiskele’nin çevresini de görmek ve Kocaeli'nin kültürel ve turistik zenginliklerine daha yakından şahitlik etmek isterseniz, Kocaeli Arkeoloji Müzesi, Selim Sırrı Paşa Konağı, Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi, Ballıkayalar Vadisi ve Kocaeli Kent Ormanı gibi noktaları gezebilirsiniz. Anadolu’nun geleneksel halı mirasının yansımalarını bulabileceğiniz Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası ile Saatçi Ali Efendi Konağı da ayrıca ziyarete değer. İlçeye ulaşmak için İstanbul’da bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’na indikten sonra otobüslerle önce Kocaeli’ne ve daha sonra Başiskele’ye gelebilirsiniz. Ayrıca karayoluyla da pek çok noktadan direkt olarak ilçeye rahatça yolculuk mümkün.

Başiskele Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Temmuz Mayıs 309,50 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.