Zaqatala Otelleri Ara

En uygun Zaqatala otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Zaqatala otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Zaqatala Hakkında

Azerbaycan'da bulunan Zakatala şehri 18 binlik nüfusuyla son dönemin en çok gelişim gösteren şehirleri içerisinde yer almaktadır. Hayvancılığın ve tarım sektörünün oldukça önemli olduğu kent merkezinde sınırlı sayıda sanayi bulunmaktadır.

Ilıman bir iklim kuşağında bulunan Zaqalata şehrinde kışlar uzun ve kar yağışlı geçerken, yazlar ise serin geçmektedir. Dağlık alana ve ovalara göre çeşitlilik gösteren hava şartları orta kesimlerde dengeli bir hal almaktadır. Qala Duzu şehrin en önemli mimari yapısı olarak birçok ziyaretçiyi kendisine çekmektedir. Farklı doğa yapıları ve tarihi dokusuyla dikkat çeken kent merkezinde her sene düzenli olarak çeşitli aktiviteler meydana gelmektedir.

Daha çok hamur işlerinin tezgâhlarda yer aldığı Zakatala kentinde pilav ve salatalar sıkça tercih edilmektedir. Azeri mutfağının etkilerinin yoğun olarak hissedildiği bölgede Türk mutfağından da esintiler mevcuttur. Zaqatala Folklor Festivali şehrin önemli etkinlikleri arasındadır. Çeşitli ülkelerden şehre gelen gençlerin oluşturduğu halk ekipleri arasında folklor turnuvaları düzenlenmektedir. Zaqatala Havalimanı şehre ulaşımda en çok kullanılan ulaşım ağıdır.