Wellington Otelleri Ara

En uygun Wellington otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Wellington otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Wellington Hakkında

Avustralya’nın rüzgarlı şehri Wellington, popüler liman şehri Sidney’den yaklaşık 370 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Avustralya yerlilerinin bir kolu olan Wiradjuri bölgenin ilk yerleşimcileri. Daha sonra gelen Batılı sakinlerin etkisiyle gelişimi hızlanan Wellington, 1800’lerden sonra bugünkü görünümünü almaya başladı. 

O tarihlerde ‘’Wellington Vadisi’’ adıyla anılan bölge altın madenciliği sayesinde pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Günümüzde ise Wellington altından çok sebze ve meyve yetiştiriciliği ile biliniyor. Nehir çevresinde yapılan tarımın yanı sıra hayvancılık da burada yaşayanlara gelir yaratıyor.

Nefis doğasıyla büyük şehirden çok bir sayfiye kasabasını andıran Wellington’da gezerken Cameron Park’a mutlaka uğramalısınız. Bisiklet, paten ve kaykay sürmek için harika olan parkta aile boyu keyifli zaman geçirebilirsiniz. Kimbell's Bakery ise muhtemelen dünyanın en güzel fırınlarından biri. Tarihi binasında hizmet veren fırına merkezde dolaşırken rastlayabilirsiniz. 19 ve 20. Yüzyıl’da bölgede süregelen yaşama dair ilginç eserlere ev sahipliği yapan Oxley Müzesi ve St. John Anglikan Kilisesi görülebilecek diğer noktalar. Ayrıca tarihi posta binası, Wellington Tren İstasyonu ve Federal Hotel günümüzden yıllar öncesine dokunmak isteyenleri cezbediyor.

Tüm bu harika yerler birbirine oldukça yakın. Bu sayede herhangi bir toplu taşıma aracına ihtiyaç duymadan yürüyerek veya bisikletle gezebilirsiniz.  

Wellington geziniz sırasında geleneksel Avustralya mutfağından lezzetli yemekleri tatmayı sakın ihmal etmeyin. Bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmiş olması aynı zamanda çok lezzetli et yemeklerinin habercisi. Şehir mutfağında timsah ve kanguru eti gibi ilginç tarzda lezzetleri de barındırıyor. Damak tadı konusunda farklı deneyimlere açıksanız, mutlaka yerel yemeklere bir şans vermeniz gerek.  

Eğer deniz ürünleriyle aranız iyiyse, ülkenin milli yemekleri arasında sayılan istiridye ve karidesi listenize kaydedin. Ayrıca barbunya balığı ve şaraplar da gurme turistleri bile memnun edecek denli iyi. Ünü dünyaya yayılan Avustralya şaraplarını şehrin restoranlarında veya civardaki kafelerde yemeklerle birlikte tadabilirsiniz.  

Ülkede tüm bunlara ilave olarak uzun süredir gelişmiş bir barbekü kültüründen söz etmek mümkün. Özellikle havalar ısındığında hafta sonları bir araya gelen aileler evlerin arka bahçesinde barbekü ateşinin tadını çıkarıyorlar. Eğer Wellington gezinizde böyle bir davet alırsanız, kesinlikle değerlendirin.