Veysonnaz Otelleri Ara

En uygun Veysonnaz otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Veysonnaz otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Veysonnaz Hakkında

İsviçre’nin güneybatısında Valais’e bağlı küçük bir dağ köyü olan Veysonnaz yaklaşık 700 kişilik bir nüfusa sahip. Toplam 1,1 kilometrekarelik bir alana kurulmuş olan Veysonnaz arazisinin neredeyse yarısı ormanlık alandan oluşuyor. Alp Sıradağları’nın eteklerinde yer alan Veysonnaz popüler bir kış sporları merkezi konumunda bulunur ve sık sık çeşitli yarışma ile şampiyonaya ev sahipliği yapar.

Veysonnaz hemen her türlü kış sporunun yapılabildiği bir yer. Ancak yaz aylarında da kentte bulunanlar için çok güzel alternatif aktiviteler bulunuyor. Dağ tırmanışı, bisikletli tırmanış, bisikletli doğa turu, golf, yüzme, at yarışı, yamaç paraşütü, tenis ve trekking bunlardan sadece bir kaçı. Yöreye özgü yaz başlangıcı ile birlikte ineklerin dağa çıkarılması ve doğal ortamda dövüştürülmesi geleneği Veysonnaz’da hâlâ devam eder.

Veysonnaz soğuk bir iklime sahip. Kasımdan nisana kadar sıcaklık nadiren artı değerlere yükselir. Yaz aylarında ise sıcaklık ortalama 11 derece ile 21 derece arasında ölçülür. Yörede kışın miktarı artmakla birlikte tüm yıl bol yağış görülür.