Uddevalla Otelleri Ara

En uygun Uddevalla otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Uddevalla otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Uddevalla Hakkında

Uddevalla şehri İsveç’in batı kıyısında, Bohuslan bölgesinde konumlanıyor. Skagerrak Denizi kıyısındaki Byfijorden Körfezi’nde kurulu şehir, en çok da sahilindeki deniz kabuklarının güzelliğiyle anılıyor. Hatta Skalbankarna denilen bu kabuklar öylesine meşhur ki, Uddevalla’yı dünyanın en önemli kentleri arasına sokuyor. 11.000 yıllık bu büyük kabuk yataklarının yanında bölgede yüzden fazla da fosil türü bulunuyor.

Şehir tam ortasından geçen nehriyle, vadileriyle ve tepeleriyle yeşil bir düş gibi. Dünyanın bir çok yerinde toprağın altında gizlenmiş olan Granit, Uddevalla’nın birçok yerinde kayalık şeklinde kendini belli ediyor. Tarihi boyunca 18. ve 19. yüzyılda bir çok kez yıkılıp tekrar yapıldığı için de en eski binaları 20. Yüzyıla tarihleniyor. Hem doğaya yakınlığı hem de ticaret ve kültürün merkezi olması şehrin cazibesini daha da artırıyor. ‘Bohuslan’ın kalbi’ de denilen şehirde heyecan veren etkinliklerin coşkusuna huzurun dinginliği karışıyor. Kentin doğusundan merkezine kadar uzanan 9 kilometrelik yol  sadece yayalarla bisikletlilere açık ve muhteşem bir manzara eşliğinde ilerliyorsunuz. Kenti keşfetmenin bir diğer yolu ise tekneyle açılmak. Hem plajlarını görmek hem de yakın çevresindeki diğer güzelliklerle tanışmak için limandan kalkan teknelerden birine binebiliyorsunuz. Bu gezi boyunca küçük adalarla, renkli parlak kıyı evlerini, dağ tarafında uzanan ahşap yaya köprüsünü ve muhteşem siluetiyle Uddevalla Köprüsü’nü izleyebiliyorsunuz. Kentin bir parçası olan Ljungskile, SPA tesisleri ve iğne yapraklı ormanlarıyla hem bedene hem de zihne iyi gelen bir atmosfere sahip. Bokenaset ise bu ormanların fiyort kenarındaki derin uçurumlarla birleştiği muhteşem bir peyzaj. 1863 yılında kurulan ve bölgenin tarihini anlatan Bohuslan Müzesi de eser koleksiyonuyla olduğu kadar sergileriyle ve aktiviteleriyle de ziyaretçi çekiyor. Bir manzara kenti olan Uddevalla’nın muhteşem deniz ürünleri mutfağı da en çekici özellklerinden.

İsveç’in bu güzel şehrine en yakın havalimanı Trollhattan’da bulunan Vanersborg Havaalanı. Şehir merkeziyle 34 kilometre mesafede bulunan havalimanından otobüs, taksi kullanarak veya araç kiralayarak transfer yapabiliyorsunuz.