Terchova Otelleri Ara

En uygun Terchova otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Terchova otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Terchova Hakkında

Etrafı yemyeşil tepelerle çevrili Terchova, Slovakya’nın hiç kuşkusuz en güzel yerleşimlerinden. 1960’lı yıllardan itibaren düzenlenen festivalle gelişmeye başlayan kasaba bu dönemden sonra hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin gözdesi haline geldi. Kuruluşu 16. Yüzyıl başlarına rastlayan Terchova’da daha öncesinde de yaşam olduğu biliniyor.

Hemen yakınlarında bulunan Vrátna Vadisi önemli bir kayak merkezi. Bu sayede Terchova kış aylarında pek çok turistin uğrak noktası. Üstelik yaz ve kış ayları da bölgede son derece keyifli geçiyor. Bahar aylarında bisikletinizle vadilerin arasında gezebilir veya doğada yürümenin tadını çıkarabilirsiniz.  

Terchova’da hava sıcaklığı yıl boyunca çok yüksek veya düşük değil. Ziyaretiniz hangi döneme denk gelirse gelsin adeta bir tabloyu anımsatan muhteşem güzellikleri göreceğinizden emin olabilirsiniz.  

Bölgenin konaklama alternatifleri ise 5 yıldızlı büyük otellerden özel evlere geniş bir yelpazeye yayılıyor. Terchova’da kalmak için lüks bir oteli tercih edebileceğiniz gibi pansiyon veya misafir evlerini seçerek yerel yaşamı daha yakından görme şansı bulabilirsiniz. Seyahatiniz yoğun geçen dönemlerden birine denk geliyorsa ve kalacak yer bulmakta zorlanırsanız, yakınlardaki diğer kasabalarda kalarak buraya günübirlik olarak gelebilirsiniz.

Kasabada gezerken Slovakya tarihinde önemli bir yeri olan Jánošík’in heykelini görmeyi ihmal etmeyin. Yüksek bir noktaya yerleştirilen heykelin bulunduğu nokta aynı zamanda panoramik Terchova manzarasını izlemek için harika bir nokta. Kasabada doğan Jánošík zenginlerden alıp fakirlere vermesiyle biliniyor. Bu nedenle ‘’Terchova’nın Robin Hood’u’’ ismiyle anılıyor. 

Terchova’da mutlaka yapılması gereken bir diğer keyifli aktivite ise Jánošíkove Diery tırmanışı. Ağaçlarla çevrili yürüyüş yollarından oluşan bölgede gezerken ayaklarınızda bot olmasına dikkat etmelisiniz.  Yaz aylarında Jánošíkove Diery ve civarı çok kalabalık olabiliyor ancak alternatif yürüyüş yollarının bulunması bir ölçüde turist trafiğini rahatlatıyor.

Kasabaya geldiğinizde nefis yöresel lezzetleri de sakın atlamayın. Özellikle koyun sütünden yapılan bir tür lor peyniri olan bryndza mutlaka tadılacaklar listenizde olmalı. Ayrıca lahana çorbası, patates, kızarmış soğan ve içi lor peyniriyle doldurulan Slovak mantısı kasabanın tadı ağızda kalan yemeklerinden.