Sliven Otelleri Ara

En uygun Sliven otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Sliven otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Sliven Hakkında

Sliven Eyaleti’nin idari ve sanayi merkezi olarak kabul edilen Sliven, yüzölçümü bakımından Bulgaristan’ın en büyük 8. şehri olma özelliğini taşıyor. 19. yüzyılda “City of the 100 Voyvodi” olarak da adlandırılan Sliven tarih boyunca önemli anlara şahitlik etmiş eşsiz bir kent. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın yaklaşık 300 km doğusunda konumlanan Sliven Yunanistan (100 km) ve Türkiye (130 km) ile de sınırlarını paylaşıyor. Bourgas’a 100 km mesafede bulunan ve yaklaşık 100 bini geçkin nüfusu olan Sliven kentinin tarihi ise Neolitik Çağ’a kadar uzanıyor.

Güneydoğu Bulgaristan’ın en turistik şehirlerinden biri olan Sliven esasında zengin mineral ve maden kaynakları ile ön plana çıkıyor. Dağlık zirveleri, değerli mavi taşları ve olağanüstü doğa manzaraları ile her geleni kendine hayran bırakan Sliven’de her zevke ve bütçeye uygun konaklama tesisi de bulunuyor. Aynı zamanda yeme içme ve eğlence olarak da Bulgaristan’ın diğer şehirlerine göre çok daha ekonomik.

Zengin mineral kaynakları ile herkese şifa dağıtan Slivenski Mineralni Bani’ye ev sahipliği yapan Sliven’de bir diğer ilgi çekici yer olan Dobri Zhelyazkov'un Tekstil Müzesi de kesinlikle görülmeye değer. Mavi Taşlar olarak da bilinen Sinite Kamani’ye giderek asansörle en tepeye kadar çıkabilir ve enfes şehir manzarasının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Yine bu bölgede bulunan tarihi müze, sanat galerisi ve Sliven Puppet Theatre adındaki kukla tiyatrosu da ilginizi çekebilir.

Sliven’deki birçok otel sadece oda kahvaltı hizmeti verse de bir kısmı; özellikle şehir merkezindekilerin geneli her şey dahil konsepte sahip. Bölgenin zirve noktalarından birinde yer alan ve şehir merkezine sadece 10 dakikalık sürüş mesafesinde olan Hotel Imperia ya da müthiş dağ manzaraları sunan Hotel Stote Voivodi’yi tercih ederek uygun fiyatlara konaklama ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Sliven halkının temel geçim kaynağı tekstil olduğu için bölgedeki tüm alışveriş mağazalarında yerel markaların ürünlerine rastlamanız yüksek ihtimal; hem de kaliteli ve çok makul fiyatlara…

Yöresel Bulgar mutfağına özgü lezzetleri deneyimleyecekseniz, başlangıcı mantar, sarımsak, soğan, şarap, havuç, domates ve kereviz harcıyla pişirilen meşhur Sliven pirzolasıyla yapmanızı öneriyoruz. Genel olarak Sliven’deki yeme içme mekanlarının ucuz olduğunu söylemek mümkün; öyle ki herhangi bir restoranda bir kişi için ödeyeceğiniz ücret yaklaşık 10 avro civarında olacaktır. Eğer fırsatınız varsa ev yapımı reçel dolgulu bir çeşit kruvasan olan Kivla’yı mutlaka deneyin.