Skibbereen Otelleri Ara

En uygun Skibbereen otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Skibbereen otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Skibbereen Hakkında

Skibbereen, İrlanda’nın en güneyinde Ilen Nehri kıyısında yer alan, balıkçı limanı ve hareketli pazarıyla bilinen bir şehir. Tarım, endüstri ve turizm açısından gelişmiş Batı Cork bölgesinde güzel manzaraların ortasında konumlanan şehir, ‘Cork’un Başkenti’ olarak da anılıyor. Skibbereen, Cork’a 85 kilometre mesafede bulunuyor.

Kentin 1600’lü yıllardan kalan dolambaçlı eski sokaklarının yanında, yerel sanatçıların eserlerini sergiledikleri sanat sokaklarında gezmek de ayrı bir keyif. Bölgenin eski gaz binasının restorasyonla bir sergi alanına dönüştürüldüğü Skibbereen Heritage Centre'da ilgi çekici eserlerle karşılaşıyorsunuz. Şehir ayrıca cıvıl cıvıl festivallerin coşku kattığı bir enerjiye sahip. Her yıl temmuz ayında düzenlenen Skibbereen Sanat Festivali’nde birçok sergi, konser ve gösteri izleyebiliyor, halkın yaptığı yerel reçellerden alabiliyorsunuz. Ekim ayı ise Batı Cork’un en bilindik festivali olan Skibbereen Vintage Day’a ev sahipliği yapıyor. Festivalde klasik arabalardan, motosikletlere ve traktörlere kadar çok geniş bir koleksiyon görebiliyorsunuz.

Skibbereen, 1800’lü yılların ortalarında İrlanda’da yaşanan büyük kıtlıktan en çok etkilenen şehir ve Abbeystrewerey adındaki bir ilkokulun bahçesindeki çukurlarda açlıktan ölen yaklaşık 10.000 kişinin toplu mezarı bulunuyor. Skibbereen Heritage Centre’da bu dramı anlatan sergilerle de karşılaşıyorsunuz.

Folklorik yapısıyla, tarihiyle ve kültür mirasıyla ayrı bir haz bırakan kent civarında golf sahalarından, tüplü dalış noktalarına ve arkeolojik sit alanlarına birçok cezbedici nokta var. Şehrin 3 kilometre doğusundaki Skibbereen Gölü bölgenin en güzel mesire yerlerinden biriyken, gökkuşağı balığı, alabalık ve pike balıkları gibi birçok balık çeşidi açısından zengin. Kente 7 kilometre mesafedeki Lough Hyne ise Avrupa’nın en büyük tuzlu su gölü olup derinlerinde Akdeniz deniz yaşamını izleyebiliyorsunuz. Civardaki balıkçı köylerine 10 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabileceğiniz kentin 5 kilometre güneyinde ise eski şatolarla birlikte, tekne turlarına katılabileceğiniz, balina ve yunus gösterileri izleyebileceğiniz Baltimore Köyü bulunuyor. Yemyeşil bir doğa fonuna sahip Skibbereen ve yakındaki köyler İrlanda’nın kötü günlerindeki çocukluğu anlatan “Düğmelerin Savaşı” filminin de çekildiği yerlerden biri.

Her köşesini yürüyerek veya bisikletle keşfedebileceğiniz kadar küçük olan şehre en yakın havalimanı 77 kilometre mesafedeki Cork Havalimanı. Havalimanından Skibbereen şehir merkezine otobüs ve taksiyle veya araç kiralayarak transfer yapabiliyorsunuz.