San Gil Otelleri Ara

En uygun San Gil otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz San Gil otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

San Gil Hakkında

Kolombiya’nın kuzeydoğu kesiminde yer alan Santander bölgesine bağlı San Gil, Santander’in başkenti Bucaramanga’dan yaklaşık 95 km; Bogota’dan ise 300 km uzaklıkta konumlanıyor. 40 binden fazla nüfusu olan San Gil, Bucaramanga ve Barrancabermeja'dan sonra Santander’in en kalabalık 3. büyük şehri olma unvanına sahip. Kuruluş tarihi 1689 yılına kadar uzanan San Gil, ev sahipliği yaptığı tarihi mekanları ve görkemli yapıları kadar ziyaretçilerine sunduğu çeşitli aktivite imkanlarıyla da inanılmaz ilgi görüyor. Öyle ki San Gil, Kolombiya’da rafting, kano turu, doğa yürüyüşü ve mağaracılık der demez akla ilk gelen yerlerden biri.

Kuruluşundan bu yana turizm alanında popülaritesini gitgide artıran San Gil 2004 senesinde Santander bölgesinin turizm başkenti olarak seçilmiş. Özellikle nehir raftingi konusunda çığır açmış olan San Gil’de farklı aktivitelere de katılmanız mümkün. San Gil seyahatinizde en az 1 gününüzü merkezden 20 dakika uzaklıktaki küçük bir koloni kasabası olan Barichara’ya ayırarak tatilinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

San Gil’in en çok ziyaretçi çeken yerlerinden olan Parque el Gallineral parkının adı 2000’e yakın dikili “gallinero” ağacından geliyor. Parque la Libertad (Liberty Park – Özgürlük Parkı) olarak adlandırılan şehrin ana meydanı, Kolombiya kültürü ve gece hayatını deneyimleyebileceğiniz en güzel yer. Meydanı çevreleyen yeme içme ve eğlence mekanlarına ek olarak alışveriş anlamında da çeşitli alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Ayrıca şehir meydanındaki ana katedrali de mutlaka görmenizi öneriyoruz.

Eko turizmde tüm dünyaya adını duyurmuş olan San Gil’in bir diğer popüler parkı da Parque Nacional del Chicamocha (Chicamocha National Park or PANACHI). San Gil merkezine yaklaşık 1 saat sürüş mesafesinde olan Parque Nacional del Chicamocha Chicamocha Kanyonu sınırları içerisinde konumlanıyor. İçerisinde 6.3 km uzunluğunda teleferik, bir müze ve uzun yürüyüş parkurlarını da barındıran parkta yamaç paraşütü ve rafting yapma imkanı da var. Bunun yanı sıra parktaki Mesa de los Santos platosunda gerçekleşen turlara da katılabilirsiniz. Ayrıca şehrin dışında yer alan ve 180 metre uzunluğa kadar ulaşan şelalelerin de içerisinde olduğu Cascadas de Cascadas de Juan Curi’de ise halatlarla tırmanış yapabileceğiniz, hatta yüzebileceğiniz alanlar da var.