Saint-Gilles Otelleri Ara

En uygun Saint-Gilles otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Saint-Gilles otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Saint-Gilles Hakkında

Belçika’nın başkent Brüksel bölgesindeki on dokuz belediyeden biri olan Saint-Gilles, Arnavut kaldırımlı sokakları, dinamik caddeleri ve şirin atmosferiyle ‘şehir içinde köy’ olarak tanımlanabilecek yerlerden. 1795 yılında Fransız rejimi sırasında Aziz Gilles tarafından komşu köylerle birleştirilen şehir, bu tarihten dört yıl sonra bağımsızlığını ilan ederek belediyeye dönüşüyor. Saint-Gilles’in yeni binalarla donatılması ve köy hayatından sıyrılıp modern şehir yaşamına geçmesi de bu dönüşümle gerçekleşiyor.

Günümüzde Belçika’nın popüler şehirlerinden biri olan Saint-Gilles, özellikle Poete de Hal bölgesindeki restoranları, kafeleri ve butikleriyle göz doldururken, en dikkat çekici özelliğini ise Art Nouveau mimari tarzındaki evleri oluşturuyor. Sıra sıra bloklar halinde dizilmiş bu evlerin çoğu 2000 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirasları listesinde bulunuyor. Kentte bulunan Horta Müzesi ise Art Nouveau tarzıyla dünyaca tanınan ünlü mimar Victor Horta’nın evi olup her yıl binlerce turist tarafından geziliyor.

Çok kültürlü bir yapıya sahip şehirde her kültür mensubu topluluğa ait festivaller izleyebiliyor, farklı yemekler tadabiliyorsunuz. Yemekleriyle de ünlü şehir özellikle şarap ve istiridyesi ile biliniyor. Sanatsal yaşamın ve öğrenci yaşamının merkezlerinden biri olan şehirde görülecek yerler arasında 1904 yılında inşası tamamlanan ve Fransız şatolarına benzeyen belediye binası, 1867 yılında yapılan Saint Gilles Kilisesi, batı yakasında bulunan Orman Parkı bulunuyor.

Saint Gilles’e havayoluyla yapacağınız seyahatlerde inebileceğiniz en yakın havaalanı, şehirle mesafesi 31 kilometre olan Brüksel Havaalanı. Transfer konusunda Havaalanı otobüsleri, tren, taksi veya araç kiralama seçeneklerini değerlendirebiliyorsunuz.