Rybinsk Otelleri Ara

En uygun Rybinsk otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Rybinsk otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Rybinsk Hakkında

Rusya’nın kuzeybatısındaki Yaroslavl Oblastı’nda bulunan Rybinsk, ülkenin Volga Nehri üzerindeki en eski Slav yerleşim yerleri arasında yer alıyor. Bölgenin ikinci büyük kenti olan Rybinsk, takma adı ‘The Sea-Deniz’ olan Rybinsk Barajı’na ev sahipliği yapıyor. Kuruluşu 1071 yılına dayanan şehrin tarihte kayıtlı ilk adı Ust-Sheksna. O dönemde el yapımı ürünler ve metal işlemeciliği ticaretine sahne olan Rybinsk, 1504 yılından itibaren bir balıkçı kasabası kimliği kazandı. 18 yüzyılda ise Volga Nehri’ni Baltık Denizi’ne bağlayan kanal sisteminin açılmasıyla deniz ticareti gelişti ve kent bir liman şehri haline gelerek hızla büyüdü. Tarihi süreçte Shcherbakov ve Andropov adlarını alan Rybinsk, 1989 yılında bugünkü ismine kavuştu.

Kentin en önemli endüstriyel faaliyetleri, uçak motoru ve elektrik üretimi alanında yoğunlaşıyor. Hidroelektrik santralleri oluşturmak için Volga Nehri üzerine inşa edilen Rybinsk Barajı, kuruluş süreci hikayesiyle ilgi çekici. 1932 yılında yapılmaya başlanan baraj, bölgedeki 700 köyün ve 4 bin hektarlık verimli tarım arazisinin sular altında kalmasına neden oldu. Stalin’e ait projenin çalışanları, ceza kamplarına hapsedilen dönemin siyasi suçlularıydı. 1941 yılında doldurulmaya başlanan Rybinsk Barajı, bugün insan eliyle meydana getirilmiş en büyük projeler arasında sayılıyor.

Şehrin en belirgin mimari sembolü, 1851 yılında Al Melnikov tarafından inşa edilen Başkalaşım Katedrali. Rus klasik mimarisinin en önemli eserleri arasında adı geçen bu kilisenin yanı sıra; Volga Nehri, Yangın Gözetleme Kulesi, Drama Tiyatrosu, Yükseliş Kilisesi, Kukla Tiyatrosu ile Mimarlık ve Sanat Müzesi kentin popüler turistik gezi mekanlarını oluşturuyor. Nemli karasal iklim özelliklerinin hakim olduğu şehir, ülke standartlarına nazaran daha ılık kış mevsimlerine sahne oluyor. Staroselye Havaalanı kentin 8 km. kuzeydoğusunda bulunuyor.