Ravda Otelleri Ara

En uygun Ravda otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ravda otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ravda Hakkında

Bulgaristan’ın güneydoğusundaki Ravda, Karadeniz sahilinin denizle yıkanmış altın kumsallarına sahip bir tatil beldesi. Bulgaristan’ın en popüler sahil beldesi olan Sunny Beach’e uzaklığı 6 kilometre olan Ravda’nın güneyinde Nessebar, kuzeyinde ise Slanchev Bryag ile Stevi Vlas bulunuyor. Aralarında mesafe çok yakın ve düzenli bir ulaşım ağı olduğundan 4 kilometre uzağındaki UNESCO Dünya Mirası Nessebar antik kentinde kültüre,  Slanchev Bryag’da ise eğlenceye doyabiliyor, istediğiniz plajda denize girebiliyorsunuz.   

Ravda’nın sıcak ve sakin bir denizle çevrelenmiş Akdeniz misali kumsalları ise 57.000 metrekarelik bir alana yayılıyor. Uçsuz bucaksız kumlu plajında dalış, yatçılık, rüzgar sörfü, jet ski gibi su sporları yapabiliyorsunuz. Beldenin Ravda adını nasıl aldığına dair birçok rivayet bulunsa da, en çok bilineni Tanrı Neptün’ün Ravdalina adlı güzel bir kıza aşık olması ve kız tarafından reddedilmesiyle köyü yok etmek için büyük dalgalar göndermesine dayanıyor. Efsaneye göre bu dev dalgaların oluşturduğu koylardan biri de adını bu güzel kızdan alan şimdilerde bir tatil beldesi olan Ravda Köyü.

Turizm alanındaki gelişimi 1958’li yıllarda başlayan belde günümüzde lüks otelleri, deniz ürünleriyle ünlü restoranları ve eğlence tesisleriyle de bölgede oldukça tercih ediliyor. Eski balıkçı iskelesiyle ikiye ayrılan geniş ve kumlu koyları, alışveriş tezgahları, kıvrımlı dar sokakları ve ağaçlarla kaplı yollarıyla sıcak bir atmosfere sahip Ravda’nın 1884 yılından kalan St. Paraskevi Kilisesi’ni ve yerel folklorunu ilginç bulacaksınız.

Ravda’ya havayoluyla yapacağınız ulaşımlarda inebileceğiniz en yakın havaalanı 16 kilometre mesafede bulunan Burgaz Havaalanı. Beldeye toplu taşıma araçları veya taksi kullanarak gidebiliyorsunuz.