Port Said Otelleri Ara

En uygun Port Said otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Port Said otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Port Said Hakkında

Mısır’da bulunan Süveyş Kanalı’nın Akdeniz girişinde yer alan iki liman kentinden biri olan Port Said, aynı zamanda ülkenin en önemli turizm ve sanayi kentlerinden de biri… Ülkede insani gelişmişlik açısından ikinci sırada bulunan şehir, Asya ve Afrika üzerine kurulu olmasıyla da İstanbul’la birlikte iki kıta üzerine kurulu tek metropolitan şehir olma özelliğine sahip.

Her yıl yüzlerce deniz taşıtının kullandığı Süveyş Kanalı çevresinde kurulu olan Port Said, 1859 yılında kurulmasının verdiği dezavantajla pek fazla tarihi ya da turistik özelliğe sahip değil. Ancak 30 kilometreyi aşan sahilleriyle ülkenin en önemli turizm şehirleri arasında yer alıyor. Şehirde bir de 1800’lerin sonlarında inşa edilmiş 56 metre yüksekliğinde bir deniz feneri bulunuyor.

Şehrin bir diğer özelliği ise ABD’de bulunan Özgürlük Anıtı’nın aslında bu şehir için yapılmış olması. Süveyş Kanalı’nı kullanan ya da kullanacak olan deniz araçlarının yakıt ikmali yapmak için kullandığı bu kent, kimyasal ürünler, sigara, işlenmiş gıda ve tekstil ham maddesi konusunda gelişmiş bir konumda. Ayrıca ülkede üretilen malların dünyaya açıldığı liman. Şehrin tek havalimanı ise şehrin 7 kilometre dışında, Akdeniz kıyısında bulunuyor.