Podebrady Otelleri Ara

En uygun Podebrady otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Podebrady otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Podebrady Hakkında

 

Çek Cumhuriyeti’nin en şirin kasabalarından biri olan Podebrady, ülkenin başkenti Prag’a yaklaşık 1-2 saatlik sürüş mesafesinde (50 km uzaklıkta) yer alıyor. Küçük bir kaplıca cenneti olan kasabaya Prag’dan hızlı trenle kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Kasaba merkezinin yaklaşık 4 km güneyinde yer alan ve Aziz Adalbert'in doğum yeri olan Libice nad Cidlinou ile turunuza hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Muhteşem bir barok kalesi olan Chlumec nad Cidlinou'daki Karlova Koruna’ya Hradec Králové istikametindeki hızlı trenle gidebilirsiniz. Orta Avrupa kaplıca kültürünü en iyi şekilde deneyimleyebileceğiniz yerlerden biri olan Podebrady’nin birbirinden lüks SPA merkezleri ve termal kaynaklarını da ziyaret etmeyi unutmayın.

Deniz seviyesinden yaklaşık 189 metre yükseklikte yer alan Podebrady’deki termal kaplıcalar en çok da kardiyovasküler bozukluklar, diyabet vb. rahatsızlıklara iyi geliyor. Yüksek karbondioksit, magnezyum ve kalsiyum içeriği ile birçok rahatsızlığın tedavisinde olumlu etkileri olan Podebrady kaplıcalarının çevresinde konaklamak isterseniz termal otelleri araştırabilirsiniz. 1224 yılında Elbe Nehri üzerindeki bir kale olarak kurulan kasabaya Poděbrady Kralı George tarafından “şehir” statüsü verildi. 20. yüzyılda SPA merkezi haline gelen şehir, yemyeşil ovaları, huzur veren atmosferi ve ev sahipliği yaptığı kültür-sanat etkinlikleri ile her geleni kendine hayran bırakmayı başarıyor. Přerov nad Labem ve antik Nymburk kasabasının bölgede en çok ziyaret edilen yerler olduğunu söylemek mümkün. Yüzyıldan uzun bir süredir Poděbrady, en önemli Çek SPA kentlerinden biri olan Podebrady, uygun hava koşulları ve sakin atmosferi ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağında olmaya devam ediyor. Poděbrady'nin tam kalbinde yer alan meşhur Poděbradka mineral kaynağı, dolaşım sistemi, kalp ve kan damarları, metabolizma bozuklukları vb. hastalıkları başarılı bir şekilde tedavi etmek için tercih ediliyor. Çekoslovakya'nın ilk başkanı, Tomáš Garrigue Masaryk de dahil olmak üzere çok sayıda hastaya şifa dağıtan Poděbradka’da dilediğinizce vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca çikolata, bal ya da karamel banyosuna ek olarak tuzlu su banyosu, sıcak taş masajı, Tay masajı vb. hizmetlerden de faydalanmanız mümkün.

Tenis kortları, mini golf ve yüzme havuzunun yanı sıra yatçılık, binicilik ve 18 delikli bir golf sahasının da olduğu, Elbe ovasında yer alan Golf Poděbrady adındaki aktivite merkezinde en az yarım gün geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Elbe’nin etkileyici gotik katedrali, tarihi demiryolları ve muazzam manzaralar sunan su parkı tek kelimeyle Podebrady turunuzun unutulmazlarından olacak. Kolín'deki en değerli simge, Prag Kalesi'ndeki Katedral St. Vitus'un yapımında da çalışan ünlü mimar Petr Parléř'nin eseri olan St. Bartholomew Gotik Katedrali. Kolín Katedrali’nin çan kulesi halka açık ve bir gözlem noktası olarak hizmet veriyor. Belediye binasının bulunduğu pitoresk Karlov Meydanı ve çan kulesiyle Gotik Bartholomew Kilisesi'ne ek olarak Práchovna Kalesi’nin kalıntıları ve çevresindeki kiliseler de kesinlikle görülmeye değer. 14. yüzyılın sonlarında kurulan Rönesans sinagogunu gördükten sonra yönünüzü Belediye Tiyatrosu'nun eski prova salonunda bulunan Kolín Şehir Galerisi ve müzelere çevirebilirsiniz. Özellikle Červinkov House’dan eserlerin de sergilendiği Dvořák Müzesi’ni mutlaka görmenizi öneriyoruz.

Eğer çocuklarınızla birlikte seyahat ediyorsanız, Kolín'de çeşitli su aktivitelerinin gerçekleştiği devasa su parkına gidebilirsiniz. Kmochova Adası'nda bulunan Kolinea ile Elbe Nehri’ni tekne ile turlayabilirsiniz. Bölgedeki birçok yer, Avusturya ve Prusya arasında 1757 yılında Kolín Savaşı'na dair izler taşıyor. Křečhoř köyü yakınlarındaki bir tepede bulunan tarihi anıt ise savaşın esas gerçekleştiği meydana inşa edilmiş. Kutná Hora yakınındaki Sedlec Ossuary’nin gizemli yeraltı dünyasını keşfedebilir, Kutná Hora'nın hemen dışında konumlanan ve 40.000 kişinin kalıntıları üzerinde duran ve insan yaşamının geçiciliğini ve ölümün varlığını hatırlatan Orta Çağ’dan kalma gotik şapeli yakından görme fırsatı bulabilirsiniz. Kutná Hora şarap mahzenleri olarak da bilinen Vinné sklepy Kutná Hora’nın tarihi 1101 yılına kadar uzanmakla birlikte günümüzde profesyonel kursların ve tadım etkinliklerin gerçekleştiği popüler bir şarap rotası olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.