Opava Otelleri Ara

En uygun Opava otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Opava otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Opava Hakkında

Opava, Kuzey Çek Cumhuriyeti’nde Silezya bölgesinin beyaz incisi de denilen ve tarihi başkenti sayılan kent. Şehir, Ostrava kentinin kuzey batısında, 30 kilometre mesafede bulunuyor. Günümüzde içinde bulunduğu bölgenin önemli bir ticaret ve kültür merkezi sayılan Opava’da 20. Yüzyılın ilk yarısını takiben inşa edilen Gotik mimarinin en güzel eserlerini görebiliyorsunuz.

Çek Cumhuriyeti’nin en eski müzesi Silezya Müzesi de bu eserlerden biri. 1814 yılında kurulan müzede canlı ve cansız nesnelerle, tarih öncesi ile tarih sonrasına uzanan bir kültürün tanığı olabiliyorsunuz. Avrupa’nın en geleneksel müzesi olan Silezya Müzesi ayrıca sergilediği iki milyon dört yüz bin eseriyle ülkenin de üçüncü büyük müzesi. Şehrin bir diğer ilgi çekici eseri ise iki kuleli ve dik çatılı Gotik Kilisesi olup, Çek Cumhuriyeti’nin en büyük tuğla gotik binası kabul ediliyor. 13. Yüzyıl yapısı olan ve Tötan Şövalyeleri tarafından yaptırılan kiliseden çok uzak olmayan güneş kulesi 102 metrelik boyuyla Silezya’nın en yüksek kulesiyken, bu kulenin gözlemevinden Gezegenler Yolu’nu izleyebiliyorsunuz. Şehrin Horni Namesti meydanında bulunan Neo-Rönesans tarzı Opava Belediye Binası’nın beyaz kulesi ise mimarisiyle hayranlık uyandıran yapıtlardan. Kentin çevresinde yapacağınız gezilerde ise romantik ortaçağ şatolarıyla karşılaşabiliyor, 2. Dünya Savaşı’nda verilen kayıpların anısına dikilmiş Savaş Anıtı’nı görebiliyorsunuz.

Opava, Çek Cumhuriyeti’nin diğer bölgelerine, Slovakya ile Polanya’ya bağlantı sağlayan demiryolu ve karayolu bağlantılarında önemli bir nokta. Yakınındaki Ostrava şehri ile birlikte sanayi alanın bir parçası olan şehirde en çok madencilik ekipmanı üretiliyor. Yaz ve kış olarak iki mevsimin etkisinin görüldüğü bu küçük şehri yürüyerek veya bisikletle rahatlıkla dolaşabiliyorsunuz.

Çek Cumhuriyeti’nin Opava kentine en yakın havaalanı Leos Janacek Havaalanı. Ostrava kentinde bulunan havaalanının Opava kent merkezine uzaklığı 40 kilometre. Havaalanı ile şehir arasındaki mesafeyi tren, otobüs, taksi veya araç kiralayarak gidebiliyorsunuz.