2. Sayfa Martinik Otelleri Ara

En uygun Martinik otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Martinik otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Martinik Hakkında

Dünyanın en güzel tatil cennetleri arasında gösterilen Karayip Adaları’ndan biri olan Martinik Adası, Fransa’nın denizaşırı yönetim bölgelerinden biridir. Karayip Denizi’nde bir ada olan Martinik, Trinidad ve Tobago’nun kuzeyinde bulunuyor.

Küçük Antiller ada grubunda bulunan Martinik’in güneyinde Saint Lucia, güneydoğusunda Barbados, kuzeyinde ise Dominika Adaları yer alıyor. 1493’te ilk kez Kristof Kolomb’un keşfiyle tarihte adından söz ettirmeye başlayan Martinik’te 15 Eylül 1635 tarihinde Fransızlar, bu bölgede 150 kişiden oluşan bir koloni kurarak, söz sahibi olmaya başlamışlardır.

Martinik, 18. ve 19. yüzyıllarda birkaç kez İngilizlerin eline geçmiş olsa da 1816’dan bugüne dek Fransa’ya bağlanmış durumda. Fort-de-France, La Trinite, Le Marin, Saint-Pierre olmak üzere 4 bölge ve 23 şehirden meydana gelen Martinik, adeta ''Karayipler’in Paris’i'' olarak biliniyor. Küçük Antiller’de konumlanmış olan Martinik’in en büyük şehri, başkenti ve aynı zamanda yönetim merkezi olan Fort-de-France, turizm sektörü açısından da büyük bir önem taşıyor.

Başkenti dışında kalan diğer önemli şehirleri ise; Lamentim, Schoelcher, La Trinite, Le Carbet, Le Diamant, Le Marin, Morne Rouge, Sainte-Anne, Saint-Pierre, Trois-Ilets. Yaklaşık olarak 433 bin nüfusu bulunan adalar grubunda yaşayan yerli halkın %90’ını Afrika yerlileri ile beyazlar; geri kalan kısmını ise Amerika yerlileri, Hindu, Pagan Afrikalılar oluşturuyor.

Martinik’in resmi dili olan Fransızca'nın yanı sıra Kreol Fransızcası da yaygın olarak kullanılıyor. Fransız yönetimi altında bulunmasından dolayı Martinik’te kullanılan para birimi ise avro. Topraklarının sadece %20’sinin tarıma elverişli olduğu Martinik’in ekonomisi genel hatlarıyla sanayi ve turizm sektörlerine dayanıyor. Şekerkamışı, muz, turizm ve hafif sanayiye dayalı bir ekonomisi olan Martinik’in en büyük ihracat ortağı ise yine Fransa.

Ekonomisinin %6’sını tarım ve %11’ini ise hafif sanayi sektörleri karşılıyor. Et, sebze, hububat ihtiyaçları ihracatlarının büyük bir kısmını oluşturuyor. Sanayinin ana dalları arasında ise inşaat, rom, çimento, petrol arıtımı, şeker ve turizm bulunuyor. Başlıca tarım ürünleri ise; ananas, avokado, muz, çiçek, sebze ve şekerkamışı. Adalar grubundaki ananas hasılatının büyük bir kısmı konserve endüstrisinde kullanılıyor ve konserve meyve olarak ihraç ediliyor.

Geneline tropik iklimin hakim olduğu Martinik’in kıyı şeritlerinin ve volkanik kayaçların da var olması nedeniyle zaman zaman doğal afetler yaşanabiliyor. Yağışlı ve kurak sezon olmak üzere iki ana mevsimin yaşandığı adalar grubunda haziran ile ekim ayları arası yağış miktarı fazlasıyla yüksek. Martinik’teki yıllık ortalama sıcaklık ise 25-27 derece arasında değişiyor.

Her şubat ayında Martinik’te düzenlenen Vaval adındaki festival, geleneksel danslar ve müzikler eşliğinde adeta bir karnaval havasında geçiyor. Aynı zamanda ulusal tatil günleri olan Bastille Day ise 14 Temmuz tarihinde kutlanıyor. Tour de France ile benzerlik gösteren “Le Tour de Martinique” organizasyonu, her yıl temmuz ayında düzenleniyor. En büyük bot etkinliği olan “Tour de Yoles Rondes” ise ağustos ayında gerçekleşiyor. Martinik’te düzenlenen diğer popüler festivaller ise; her sene kasım ayının 3. perşembesi kutlanan Beajolais Nouveau Celebrations, kasım ayının son haftası düzenlenen ve 10 gün süren Martinique Caz Festivali, film, tiyatro, konserler, dans ve yemek tadımları gibi kültürel etkinliklerle iç içe geçen Sainte Marie Gastronomi Haftası, Fete de la Musique (Müzik Festivali).

Fransız, Afrika, Güney Asya ve Karayip mutfaklarından esintiler taşıyan geleneksel Martinik mutfağı, et ve sebze yemeklerinin ağırlıkta olduğu bir menüye sahip. Sayısız lezzeti bir arada tadabileceğiniz Martinik’te yemek kültürü, Fransız kültüründen oldukça etkilenmiştir. Hindistan cevizine batırılarak yağda kızartılan “coconut shrimps” adındaki yemek, bu seçenekler arasında en çok tercih edilenler arasında bulunuyor. Deniz mahsulleri, ıstakoz ve karides hemen hemen her Martinik restoranının menüsünde yer alıyor. Tartışmasız şu ana kadar tattığınız tüm baharatlardan daha da acı olan piment antillois, bütün Martinik yemeklerinde kullanılıyor. En ünlü Martinik spesiyallerinden bazıları; Hindistan cevizi sütüne yatırılmış kuzu etinden yapılan Colombo de Martinique, özel ve yerel Martinik içeceği olan Ti Punch, domates, acı biber sosu ve tuzla servis edilen Lambis, Karayipler mutfağında da büyük bir önemi olan ve çeşitli sebze ile baharatların karışımı olan Accra.

Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahibi olan her Türk vatandaşı, Fransız denizaşırı topraklarından Martinik'e seyahatlerinde 3 ayı aşmayan süreyle vizeden muaf tutuluyor.

Umuma mahsus pasaport sahiplerine ise vize uygulanıyor Martinik’e yapacağınız seyahat öncesinde Enuygun’dan faydalanarak bütçenize en uygun uçak biletini bulup, kısa bir süre içerisinde satın alabilir ve ülkeyi keşfetmek için yolculuğunuza başlayabilirsiniz.