Mali Otelleri Ara

En uygun Mali otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Mali otellerini listele.

  • Otel Ara
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin, 1 Oda

Mali Hakkında

Resmi adıyla Mali Cumhuriyeti, Batı Afrika’da yer alıyor. Kuzeybatısında Moritanya, kuzeydoğusunda Cezayir, doğusunda Nijerya ve Yukarı Volta, güneyinde Fildişi Sahili, güneybatısında Gine ve batısında Senegal ile komşu olan Mali’nin tarihi Orta Çağ'a dayanıyor.

O zamanlardaki adı Mali İmparatorluğu olan ülke, 1200-1400 döneminde inanılmaz güçlenmiş ve bazı fetihler yaparak topraklarını genişletmiştir. Devlet başkanı, Modibo Keita, 22 Eylül 1960’ta bağımsız Mali Cumhuriyeti’ni ilan etti.

2009 verileriyle 15 milyon civarında nüfusa sahip olan ve 8 idari bölgeden oluşan Mali’nin başkenti yaklaşık 2 milyonluk nüfusu ile Bamako. Aynı zamanda Mali’nin en büyük ve en gelişmiş kenti olan Bamako, Nijer Nehri boyunca kurulmuş bir şehir ve mimarisi itibariyle turistler tarafından oldukça ilgi görüyor. Timbuktu, Gao ve Tombouctou ise ülkenin büyük öneme sahip diğer şehirleri.

Ülkenin nüfusunun yaklaşık %40’ını Bambara adındaki etnik grup oluşturuyor. Diğer etnik gruplar arasında ise Dogon, Moorlar, Fulbe, Tuareg, Songhai ve Senufo bulunuyor. Fransızca, Mali’nin her ne kadar resmi dili olsa da yerli halk, Bambarca adını verdikleri yerel dili daha çok tercih ediyor. Bunun dışında da Afrika lehçeleri gibi bazı kabile dilleri de konuşuluyor. Ülkede kullanılan resmi para birimi ise Mali Frankı.

Mali ekonomisinde tarım büyük bir öneme sahip. Nüfusun yaklaşık olarak %75’i çiftçilikle; %10’u hayvancılıkla ve %2’si de balıkçılıkla uğraşıyor. Mali’de yetiştirilen ve tüketilen başlıca tahıllar; süpürgedarısı, mısır ve pirinç yer alıyor. Pamuk ve yerfıstığı da önemli geçim kaynaklarından sayılıyor.

Ülkenin en verimli tarım bölgesi olan Segu’nun kuzeyindeki yerde ağırlıklı olarak pirinç ve şeker yetiştiriliyor. Ülkede gelir getiren en önemli madenlerin başında mermer ve kireçtaşı geliyor. Mali’nin etrafının yabancı devletlerle çevrili olmasından dolayı ulaşım şebekesi bir hayli yetersiz ve bu nedenle ekonomik anlamda büyüme, ciddi bir şekilde engelleniyor.

Savana, step bölgesi (Sahel) ve çöl bölgesi olmak üzere üç farklı bölgeden oluşan Mali’de Sahra Çölü, step bölgesinin kuzeyindeki bütün Mali topraklarını kapsıyor.

Bol yağış alan tropikal ormanları içinde barındıran Mali’de sıcak ve kurak iklim hüküm sürüyor. Haziran ile eylül ayları arasının çok yağışlı geçtiği ülkede ekim ve kasım arasında ise oldukça sıcak ve nemli bir iklim hakim. Ocak ayına doğru ise soğuk ve kurak; hazirana kadar da sıcak ve kurak geçiyor. Yıllık yağış miktarı güneyden kuzeye doğru azalıyor. Sahra Çölü'nde ise yağış yok denecek kadar az. Güneyinde tamamıyla tropikal iklimin hakim olduğu Mali’de genel hatlarıyla iki farklı iklim görülüyor. Ülkenin kuzeyinde ise çöl iklimi hakim ve inanılmaz kuru bir havası var. Kasım-şubat ayları arası ise ülkeyi ziyaret etmek için en uygun dönem.

Senegal mutfağı ile büyük benzerlik gösteren geleneksel Mali mutfağında balık ve et yemekleri oldukça meşhur. Acı biber sosunu ise neredeyse her yemeklerinde kullanıyorlar. Domates sosuna yatırılmış kuskus, sebze ve et ise en çok tercih edilen Mali yemeklerinin başında geliyor. Bunun yanı sıra güveçte, ızgarada ya da kızarmış olarak sunulan Mali levreği de hayranlık uyandıracak kadar lezzetli.

Umuma mahsus, hususi ve hizmet pasaport hamili Türk vatandaşları, vizeye tabi olurken; diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 90 güne kadar olan Mali seyahatlerinde vizeden muaf.

Mali’ye yapacağınız seyahatiniz öncesinde Enuygun.com’dan yardım alarak bütçenize en uygun uçak biletini saniyeler içinde bulaiblir ve dilediğiniz an satın alabilirsiniz.