Luz Otelleri Ara

En uygun Luz otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Luz otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Luz Hakkında

Güney Portekiz’in ‘Praia da Luz’ olarak da bilinen Algarve bölgesindeki Luz şehri, Lagos’un 6 kilometre batısında yer alıyor. Luz, bir zamanlar şirin bir balıkçı köyüyken günümüzde özellikle güvenli ve temiz suyundan dolayı çocuklu ailelerin tercih ettiği bir tatil beldesi konumunda bulunuyor. Arnavut kaldırımlı dar sokaklarından ‘Mavi Bayrak’ ödüllü plajına inerken, küçük beyaz boyalı yazlıklar, tepelere kümelenmiş lüks oteller ve begonvillerle bezeli villalarla tatil atmosferine giriyorsunuz. Mayıs ayından ekime kadar süren yaz mevsimi boyunca sörften, jet-ski ve dalışa kadar birçok su sporu yapabiliyor, yunus göçlerini izleyebiliyorsunuz. Luz’un kumlu plajı kentin tarihi kalesinden başlayıp Rocha Negra’nın sarp kayalıklarının eteklerine kadar uzanıyor. Yaz aylarında bile ortalama 18 derece su sıcaklığıyla şaşırtıcı derece soğuk bulabileceğiniz deniz suyunun soğukluğu ise Atlantik Okyanusu’nun beslendiği kaynaklardan geliyor.

Luz’da palmiyelerin sıralandığı sahil şeridi, akşam yürürken okyanusun sesini dinleyebileceğiniz en ambiyanslı köşelerden. Özellikle geceleri müzik ve kalabalıkla daha da canlanan sahilde birçok dükkan, kafe, restoran ve bar bulunuyor. Hem eğlenebiliyor, hem de küçük tezgah ve dükkanlardan alışveriş yapabiliyorsunuz. Dünya standartlarında golf sahalarının bulunduğu şehir adrenalinli doğa sporları da dahil sportmen tatilciler için birçok aktivite sunuyor. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında da dağ bisikletçileri ve kaya tırmanışçılarının da akınına uğruyor.

Kentin tarihi kimliği olan 15. yüzyıldan bu yana direnen Roma hamamlarının kalıntıları ve 17. Yüzyıldan kalan Fortaleza da Luz Kalesi’nin savunma duvarları, aynı zamanda eşsiz bir deniz manzarası izleyebileceğiniz önemli kültür durakları. Meydandaki eski köy kilisesi ise sade yapısıyla geleneksel bir köy mabedi ve gezmekten keyif alacağınız yerlerden.

Luz’a havayoluyla yapacağınız seyahatlerde inebileceğiniz en yakın havalimanı 45 kilometre mesafede bulunan Faro Havaalanı. Havaalanından şehre araç kiralayarak, havayolu servisleri veya taksi kullanarak ulaşabiliyorsunuz.