La Chaux-de-Fonds Otelleri Ara

En uygun La Chaux-de-Fonds otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz La Chaux-de-Fonds otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

La Chaux-de-Fonds Hakkında

Yaklaşık 40 bin nüfuslu La Chaux-de-Fonds, İsviçre’nin Fransa sınırına yakın şehirlerinden. Ülkenin Neuchatel kantonuna bağlı şehir ayrıca Lozan ve Cenevre ile birlikte Fransızca konuşulan en kalabalık yerlerinden.

1700’lü yılların sonunda çıkan yangınla büyük kısmı hasar gören şehir yangının ardından neredeyse baştan sonra yeniden inşa edildi. Şehrin tarihinde yaşanan önemli olaylardan sayılan yangın kentin bugünkü planlı görüntüsünün temeli olarak biliniyor.

Kentin bulunduğu bölgede iklim oldukça sert. Kış ayları genellikle kar yağışlı geçiyor. Bu nedenle yakınlarda bulunan kayak merkezleri yılın bu döneminde kış sporlarını seven turistlerin ilgisini çekiyor. 

Kültür ve sanat anlamında hayli zengin olan şehrin en ünlü uğrak noktalarından biri ise kuşkusuz Saat Müzesi. Yüzlerce farklı saate ev sahipliği yapan müzede hem duvar hem de kol saatlerini görmek mümkün. Duvarlarında birbirinden ihtişamlı tabloların sergilendiği müze ise sanatseverler için diğer önemli durak.

Şehri çocuklarıyla birlikte ziyaret eden aileler ise kent merkezinin biraz dışında bulunan hayvanat bahçesinde keyifli bir gün geçirebilirler. Kasabada bunların dışında golf oynayabilir veya masaj yaptırarak rahatlayabilirsiniz.  

La Chaux-de-Fonds yılın dört mevsimi yaşayan bir yer. Yani buraya hangi ayda gelirseniz gelin yapacak eğlenceli bir şeyler bulabilirsiniz. Ancak ziyaretinizi bahar ve yaz aylarına denk getirdiğinizde özellikle açık alanlarda daha rahat gezebilirsiniz. Eğer yeterli zamanınız varsa, çok kısa bir araç yolculuğu ile Fransız sınırını geçerek farklı bir ülke görebilirsiniz.