Kutna Hora Otelleri Ara

En uygun Kutna Hora otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kutna Hora otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kutna Hora Hakkında

 

Orta Çekya şehirlerinden biri olan Kutna Hora, başkent Prag’a yaklaşık 70 km mesafede yer alıyor. Şehir merkezindeki Ortaçağ mimarisini günümüzde neredeyse hiç değişmeden koruyan bu küçük kent, tarihi dokusu ve mirasları ile turistleri çekiyor. Kutna Hora eski kent meydanı ve çevresi, St. Barbara Katedrali ve Virgin Mary Kilisesi Unesco Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor.

Kutna Hora kentini ziyaret edenler için vazgeçilmez ilk durak Kemik Kilisesi adıyla bilinen Kostnice Ossuary olarak kabul edilir. Kemik Kilisesi için özet olarak kilise mezarlığının talebe yetmeyecek düzeyde olması ve çare olarak eski mezarların açılarak içindeki insan kemiklerinin kilisenin dekorasyonunda kullanılması sonucu ortaya çıkan eşsiz bir sanat çalışması olduğu söylenebilir.

Gotik mimarinin özel çalışmalarından taş çeşme ve çarpıcı duruşu ile Meryem Ana sütunu görülmeye değer eserlerden. Farklı mimarisi, renkli vitray camları ve barındırdığı sanat eserleri ile Corpus Christi Şapeli ziyareti hak ediyor.

Kutna Hora kentinde kış aylarında sıcaklık eksi değerlere düşer, yaz aylarında ise 18-20 derece civarına yükselir. Yaz aylarında miktar oldukça yükselmekle birlikte şehir tüm yıl boyunca yağış alır.