Kranevo Otelleri Ara

En uygun Kranevo otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kranevo otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kranevo Hakkında

Bulgaristan’ın Dobrich kentinde yer alan Kranevo, Karadeniz’e kıyısı bulunan bir köy olarak özellikle yaz sezonu açıldığında pek çok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor. Sığ bir denize sınırı bulunan Kranevo, yüzme bilmeyenler ve bilhassa çocuklu aileler için mükemmel bir tatil yeri. Yıl boyunca güneşli ve nemli bir havanın hâkim olduğu bu köyde her bütçeye uygun pek çok otel ve pansiyon da mevcut. Yaz sezonu için yüzme kampı organize eden veya eğlence parklarıyla hizmet sunan tesislerde konaklamanın yanı sıra Kranevo’da havuzlu villa kiralama seçeneği de var.  Düşük bütçeli tatil imkânı sunan Kranevo, zaman zaman okulların da çocuklar için kamp alanı olarak seçtiği bir yer. Bu kamplarda strateji oyunları, danslar ve spor müsabakaları düzenleniyor. Bu şekilde okullar, çocuklardaki öğrenme sürecini daha rahat bir alanda eğlenceli olarak gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Üstelik bu kamplar çocukların gelecekte seçecekleri meslekler konusunda bilgilenmelerine de fayda sağlıyor.

Yaklaşık 5 kilometrelik mesafede bulunan Albena veya 10 km uzaklığındaki Golden Sands gibi turistik merkezlere yakınlığı dolayısıyla da hayli talep gören Kranevo’nun da yumuşak kumlu sahilleri bulunuyor. Ayrıca Albena ile Kranevo arasında bir tane çıplaklar plajı (nudist beach) bulunuyor. Kranevo’da Sozopol, Bourgas, Kamchia ve Golden Sands gibi bölgelerde de olduğu gibi natürel yaşamın savunucusu işletmeler yer alıyor.

Kranevo bölgesindeki yerleşimin izleri tarihte antik döneme dek sürülebiliyor. 1913 ile 1940 yılları arasında Romanya’nın sınırları dahilinde yer alan Kranevo’nun güneyinde Roma Dönemi’nden bir kalenin kalıntılarına rastlamak mümkün. Osmanlı zamanında Ekrene olarak bilinen bu kalenin yanı sıra bu köy bahçelerinde asma çardakların bulunduğu, kırmızı çatılı ve beyaz renge boyanmış evleriyle de ziyaretçilerinin beğenisini kazanıyor. Bölge halkının bir kısmı bağcılık, sebze ve meyve yetiştiriciliğiyle geçiniyor.