Kezmarok Otelleri Ara

En uygun Kezmarok otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kezmarok otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kezmarok Hakkında

Kezmarok, Doğu Slovakya’da Spis Bölgesi’nde yer alan bir kasabadır. Poprad Nehri kıyısında konumlanan tarihi yerin nüfusu 17.000 civarıdır. Bir grup Alman göçmenin ve Slav yerleşimlerinin birleşmesiyle kurulan Kezmarok Kasabası, bölgede her zaman eğitimin merkezi konumunda olmasıyla bilinir. Kasaba, ziyaretçilerine hem yaz hem de kış tatili için uygun atmosfer sağlar. Kezmarok, yaz aylarında Avrupa Popüler Ticaret Festivali nedeniyle çok canlı bir atmosfere bürünür. Kezmarok, yürüyerek kolaylıkla keşfedebilen kentler arasında yer alır. Tarihi kasaba, yürüyerek yarım günde keşfedilebilir.

Kentin en ilgi gören tarihi yapıları arasında, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Evangelist Ahşap Kilise ve Kutsal Haç Bazilikası bulunur. Kezmarok, Avrupa’nın en büyük okul kütüphanesine ev sahipliği yapmasıyla da biliniyor. Nadir ve değerli kitapların yer aldığı kütüphane yaklaşık olarak farklı dillerde 150.000 eser barındırıyor. Kasabada gezilebilecek diğer önemli yapılar ve merkezlere Kezmarok Kalesi, kalenin bir kısmını içeren ve çeşitli tarihi sergilere ev sahipliği yapan şehir müzesi örnek verilebilir.

Kasabada görkemli mimari yapıların koruma altına alındığı şehir merkezi de önemli yerler arasındadır. Kezmarok’un en eski yerleşim yerlerinden, 13.yüzyıldan günümüze gelen, restore edilmiş evlerin olduğu Old Marketi görmeden buradan ayrılmamalısınız. Kasaba uzun tarihi yolculuğunda çeşitli mimari akımların etkisi altında kalmasıyla da ünlüdür. Kasabanın neredeyse her noktasında Gotik, Rönesans ve Barok tarzı binalar görmek mümkün. Kezmarok’a Bratislava-Poprad-Kosice hızlı trenini kullanarak ulaşabilirsiniz. Bu yol, kasabaya ulaşmanın en hızlı yollarından biridir.