Jersey Otelleri Ara

En uygun Jersey otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Jersey otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Jersey Hakkında

Fransa’nın kuzeyinde Manş Denizi üzerinde yer alan Jersey, Birleşik Krallık’a bağlı adalardan biri. Her yıl özellikle ilkbahar ve yaz döneminde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Jersey Adası, İngiltere’nin serin ve yağışlı ikliminden biraz uzaklaşmak için de harika bir yer.

Adanın nüfusu yaklaşık 94 bin. Bu nüfusun büyük bir bölümünü Birleşik Krallık’tan ve Fransa’dan gelen göçmenler oluşturuyor. Bu iki ülke dışında Avrupa’nın farklı ülkelerinden buraya gelerek ada yaşamının çıkaran yerleşimciler de var. Adanın en önemli gelir kaynağı turizm. Buna bağlı olarak Jersey’de yaşayan halk genellikle hizmet sektöründe çalışıyor. Adada çok sayıda farklı ürün yetiştirilmese de tarım da önemli bir geçim kaynağı. Jersey’de para birimi olarak İngiliz Poundu kullanılıyor. Bununla birlikte eğer yanınızda pound yoksa birçok yerde euro kullanarak da ödeme yapabilirsiniz.

Jersey’de neredeyse her yerde karşınıza çıkacak sevimli inekler adanın en önemli sembollerinden biri. Bu ineklerin beyaz ile sarı arasında rengi ile bilinen sütü de son derece lezzetli. Jersey’de sütün dışında Fransız ve İngiliz mutfağından birçok alternatifi tadabilirsiniz. Jersey’de tüm yıl ılıman ve seyahat için elverişli bir iklim etkili. Kışlar burada çok soğuk geçmiyor. Yaz ayları ise çevrede bulunan diğer adalara kıyasla biraz daha serin. Özellikle denize girip güneşlenmek isteyen ziyaretçiler için yaz ayları son derece ideal bir ortam sunuyor. Diğer dönemlerde ise adanın çevresinde yürüyerek veya bisikletle gezinebilir ve civarda yer alan doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Jersey Galeri