Imlil Otelleri Ara

En uygun Imlil otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Imlil otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Imlil Hakkında

Atlas Dağları’nın tam kalbinde konumlanan Fas’ın İmlil köyü, bir zamanların kült filmlerinden olan ‘Tibet’te 7 Gün’ ün çekildiği platolardan biri.

Marakeş’in 60 kilometre güneyinde bulunan ve ülkenin dağ turizminde önemli bir yere sahip köy, Kuzey Afrika’nın en yüksek noktası olan 4167 metrelik Jebel Toubkal Dağı’na oldukça yakın. Her yıl köye gelen binlerce gezgin, dağ zirvesi tırmanışına İmlil’deki Toubkal Milli Parkı’ndan başlıyor. Köye kadar uzanan asfalt yol dağın eteklerinde son buluyor ve tur rehberlerinin eşliğinde, katır sırtında ya da yürüyerek yapacağınız bir doğa turuyla köyün mistik atmosferinin içine giriveriyorsunuz. Yol güzergahında soluklanmak isteyeceğiniz geleneksel Berberi köyleri bulunuyor. İmlil’deki en unutulmaz deneyimlerden biri de, yöreye özel bir yemek veya nane çayı içmek için verilen molalarda bu köylerdeki yerli halkın misafirperverliği oluyor. Deniz seviyesinden yaklaşık 1740 metre yüksekte bulunan köye serpilmiş pembe evler, evler arasındaki ceviz, kiraz, elmalardan görülmeyen yaşlı ağaçlar ve dağdan gelen temiz esintiyle huzur soluyorsunuz.

Her mevsim keyif veren bir rota çizen İmlil’den, Oukaimeden kayak sporları merkezine kolayca ulaşmanız mümkün. Doğayı keşfetmekten hoşlanıyorsanız ya da bir buzul gölüne atlayıp yüzecek kadar maceraysanız, Atlas Dağları’nın tek gölü olan Ifni- İmlil’e de mutlaka uğramalısınız. Veya gayrimüslimlere yasaklanmış kutsal Marabout türbesine gidebilir, küçük şelalesiyle bir tablo gibi renkli görünen Sidi Chamarouch’a 8 kilometrelik bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

İmlil’in Marakeş’le bağlantısı büyük taksiler ve minibüsler. Asni ve Ikkiss köylerine tren yolu bulunan köyden, kasalı kamyonlar ve otobüslerle de farklı bir yolculuk yapabiliyorsunuz. Bu güzel dağ beldesine havayoluyla yapacağınız yolculuklarda inebileceğiniz en yakın alan Marakeş Havalimanı. İmlil’e yaklaşık 65 kilometre mesafede olan havalimanından taksiyle veya araç kiralayarak transfer yapabiliyorsunuz.