Şişli ilçesi sınırları içerisinde yer alan Harbiye semti, gerek her bütçeye hitap eden İstanbul otelleri gerekse kültür ve sanat merkezleri ile çok sayıda yerli ve yabancı turistin İstanbul şehir turuna eklediği yerlerden biri oluyor. İstanbul’un en tarihi semtlerinden biri olan Harbiye otelleri ile de ziyaretçilerine sayısız alternatif sunuyor. Osmanlı Dönemi’nin sonlarında kurulan bu tarihi semt, zamanla İstanbul Avrupa Yakası’nın en nezih yerlerinden biri haline geldi. Harbiye semtinde konumlanan Askeri Müze içerisinde tam tamına 28 salon ve 5 bin eser barındırıyor. Ayrıca 1947 yılından beri ziyaretçilerini ağırlayan Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’ndaki etkinlikleri de mutlaka takip etmenizi öneriyoruz. Bilhassa uluslararası organizasyonların düzenlendiği dönemlerde Harbiye otellerinin gecelik konaklama ücretlerinde de artış oluyor. Bu nedenle erken rezervasyon fırsatlarından faydalanarak seyahatinizi daha ekonomik bir hale getirebilirsiniz.
1945 yılında hizmete açılan İstanbul Radyoevi’ni gezdikten sonra yönünüzü Halaskargazi Caddesi üzerinde konumlanan Şişli Atatürk Müzesi’ne çevirebilirsiniz. Çok sayıda tarihi belge ve fotoğrafın sergilendiği müzeyi baştan sona gezdikten sonra ise Osmanlı Devleti’nin ilk yerli bira üretim fabrikası olma özelliğini taşıyan Bomonti Bira Fabrikası’na gidebilirsiniz. İstanbul’un en işlek caddelerinden biri olma unvanına sahip Halaskargazi Caddesi’nden sevdiklerinize hediyelik bir şeyler de alabilirsiniz. Harbiye otelleri arasında 4 ve 5 yıldızlı lüks tesisler olmasının yanı sıra her bütçeye uygun pansiyon, butik otel vb. tesisler de bulunuyor. Bu anlamda otellerin sunduğu hizmetleri ve gecelik konaklama ücretlerini değerlendirerek hem bütçenize hem de zevklerinize hitap eden en uygun oteli seçebilir ve online rezervasyon işleminizi tamamlayabilirsiniz. İnşa tarihi 1854 senesine kadar uzanan meşhur Teşvikiye Camii’ni fotoğraflayabilir, 1900 – 1911 seneleri arasında inşası tamamlanan Abidei Hürriyet’i görmeye gidebilirsiniz.
Güneyinde Beyoğlu, doğusunda Beşiktaş, batısında Ergenekon ve İnönü, kuzeyinde ise Teşvikiye ve Halaskargazi Caddesi ile sınırlarını paylaşan Harbiye semtine İstanbul’un diğer ilçelerinden İETT otobüsleri ve İstanbul metrosu ile kolaylıkla ulaşmanızı sağlayabilirsiniz. Harbiye semti aynı zamanda Cihangir, Nişantaşı, Maçka, Fulya, Mecidiyeköy ve Osmanbey’e de oldukça yakın bir konumda bulunuyor. İstanbul’un kalbi Taksim ve Beyoğlu’na yakınlığı ile ön plana çıkan Harbiye, şehri iş amaçlı ziyaret edenlerin de ilk tercihlerinden biri oluyor. Şehir otellerinin de çok sayıda olduğu Harbiye’de bütçenize uygun bir konaklama tesisi bulacağınıza emin olabilirsiniz. Merkezi konumu nedeni ile otel fiyatlarının diğer semtlere oranla biraz daha yüksek olduğu bu bölgede uygun fiyatlara konaklamak için otellerin dönem dönem sunduğu kampanya ve erken rezervasyon fırsatlarını takip edebilirsiniz. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nun yanı sıra İstanbul’un en büyük kongre merkezlerinden biri olarak görülen Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Merkezi’ne de yakın bir mesafede yer alan Harbiye’de yıl boyunca uluslararası düzeyde pek çok etkinlik ve organizasyon düzenleniyor. Harbiye’de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında olan Saint Esprit Katedrali ve Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nu da listenize dahil etmeyi unutmayın.