Franca Otelleri Ara

En uygun Franca otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Franca otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Franca Hakkında

Güney Brezilya’da Sao Paulo eyaletinin kuzeydoğusunda konumlanan Franca yayla arazide kurulmuş bir şehir olup, yaklaşık 606 kilometrekarelik bir alana yayılıyor.

Uzun adı Vila Franca del Rei ve Vila Franca do Imperador’ olan ve 1824 yılında şehir statüsüne kavuşan Franca, oldukça eski bir tarihe sahip. Günümüzde ise ülkenin en büyük şeker rafinelerinden birinin ev sahipliğini yapıyor. Şehirde şeker kamışı, pirinç ve mısırın yanında en çok da kahve tarımı yapılıyor. Dünyanın en iyileri arasında gösterilen bir kahve üretim merkezi olan Franca’nın ekonomisinde kahve ihracatı önemli bir rol oynuyor. Doğal kaynakları, sanayisi ve üretimiyle birçok kulvarda öncü olan şehir, Güney Amerika’da basketbol denilince de ilk akla gelen yerlerden biri.  Şehir, erkek basketbol takımıyla yaklaşık 45 yıldır hem ülke hem de ulusal çapta başarılara imza atıyor.

500’den fazla ayakkabı fabrikasına sahip Franca ülkede ‘ayakkabının başkenti’ olarak da tanınıyor. Sadece ayakkabı üzerine uzmanlaşmış büyük alışveriş merkezlerinin yanı sıra, ülkenin alışveriş devlerinden olan Luiza zincir mağazalarının ana merkezi de Franca’da bulunuyor. Geçmiş tarihlerde adı elmas madenciliğiyle özdeşleşen şehirden değerli madenlerden yapılmış takılar da alabiliyorsunuz.  

Deniz seviyesinden yaklaşık 1000 metre yüksekte kurulu kentin iklimi subtropikal olup, kışlar kuru, yazlar ise yağışlı geçiyor. Kent en çok yağışı ekim ve mart ayları arasında alıyor.

Sao Paulo’ya 343 kilometre uzaklıkta bulunan şehir modern otoyollar ile donanmış geliş bir ulaşım ağına sahip.  Franca’nın havayolu ulaşımı ise küçük bir eyalet havalimanı olan Lund Presotto’dan yapılıyor. Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki mesafe 7 kilometre olup, taksi veya otobüsle ulaşım sağlayabiliyorsunuz.