Eyüp Otelleri Ara

En uygun Eyüp otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Eyüp otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Eyüp Hakkında

Her yıl ziyaretçi akınına uğrayan tarihi türbesiyle bilinen Eyüp, şehrin Avrupa yakasında yer alan ilçelerinden. Bayrampaşa, Fatih, Gaziosmanpaşa ve Zeytinburnu ile çevrelenen Eyüp, Türklerin tarihi surların dışında yerleştikleri ilk bölgelerden olmasıyla da önemli. Nişanca, Toçular, Defterdar ve Güzeltepe gibi mahallelerden oluşan Eyüp’te 370 binin üzerinde nüfus yaşıyor.

İstanbul’un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen Eyüp Sultan Türbesi’yle birlikte gelişmeye başlayan ilçenin büyük bölümü tarihsel sit alanı. Fransız yazar Pierre Loti’nin adını taşıyan eski kahvehane ise Eyüp’te Haliç manzarasını izlemek için enfes noktaların başında. Bugün de nostaljik dokusunu büyük ölçüde koruyan tarihi kahvehane muhakkak ilk uğrak noktalarınızdan olmalı. Karyağdı Ali Baba Tekkesi, Eyüp gezilerinin bir diğer önemli durağı.

İstanbul’un şüphesiz en mistik noktaları arasında sayılan Eyüp’e gelmek için Mecidiyeköy veya Taksim’den otobüse binebilirsiniz. Metrobüs hattını kullandığınızda ise çok daha hızlı bir şekilde Haliç kıyısındaki ilçede olabilirsiniz. Günümüzde yeni açılan üniversite kampüsleri sayesinde gençler için de çekim merkezi haline gelen Eyüp’te Osmanlı mimarisinin en incelikli örneklerine rastlayabilirsiniz. İlçede hizmet veren teleferiğe bindiğinizde ise Eyüp manzarasını farklı bir açıdan görerek keyifli anlar yaşayabilirsiniz. İstanbul’un nostaljik atmosferini deneyimlemek adına dilerseniz ayrıca Haliç kıyısındaki sandallara binebileceğinizi de unutmayın. Eyüp’te yer alan otellerde kaldığınızda özellikle Haliç kıyısındaki kongre ve kültür merkezlerine dakikalar içinde gelme kolaylığından yararlanabilirsiniz.

Eyüp Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 96,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.