Deva Otelleri Ara

En uygun Deva otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Deva otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Deva Hakkında

Romanya’nın Hunedoara ilinin merkezi olan Deva şehri, 2002 yılı verilerine göre yaklaşık 70 bin kişilik bir nüfusa sahip. Tarihî Transilvanya bölgesinde bulunan şehir, aynı zamanda Mures Nehri’nin sol kıyısında yer alıyor. Şehir kendi içerisinde Arki, Barcea Mica, Cristur ve Santualhm olmak üzere dört ayrı köy yönetimine ayrılıyor. Romanya’nın en büyük 37’inci şehri olan Deva’da, şehir nüfusunun büyük çoğunluğunu Romanyalılar oluştururken, geri kalan kısmını ise Macarlar ve Romalılar oluşturuyor.

Şehir ekonomisi otomotiv, ticaret, inşaat ve enerji endüstrileri üzerine yürütülüyor. Eğitim alanında ise şehirde, Özel Ekoloji ve Turizm Üniversitesi’nin yanı sıra Timişoara ve Cluj-Napoca akademik merkezleri bulunuyor. Ayrıca Coleguil Ulusal Sportif Cetatea adındaki ulusal kadın jimnastik eğitim merkezine de ev sahipliği yapıyor. Şehirde korunması gereken çeşitli çiçek türlerinin yanı sıra boynuzlu engerekleri barındıran turistik yerler mevcut. 13. yüzyılda inşa edilen ve tepe üzerinde bulunan Citadel Kalesi turistler tarafından ziyaret edilebiliyor.

Bunların yanı sıra Sanat Tiyatrosu, Patria Sinema, Citadel Parkı ve Magna Curia Sarayı da turistlerin ziyaret ettiği yerler arasında. Şehir ikliminde yıl boyunca sıcaklık değeri çok yüksek değerlere ulaşmıyor. En sıcak ay olan temmuz ayında sıcaklık değeri yaklaşık 20 dereceye ulaşırken, en soğuk ay olan ocak ayında ise sıcaklık değeri -5’lere kadar düşebiliyor.