Dendermonde Otelleri Ara

En uygun Dendermonde otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Dendermonde otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Dendermonde Hakkında

Belçika’nın Flaman bölgesine bağlı Dendermonde, pek çok açıdan bölgenin merkezi olarak kabul edilen küçük bir şehir. Tarihi Dendermonde Belediye Sarayı’yla ziyaretçilerden beğeni toplayan şehir yakınlarında bulunan küçük kasabalarıyla bölgenin görkemli geçmişini bugüne taşıyor. 

Özellikle sağlık ve eğitim konusunda gelişim gösteren Dendermonde her yıl eğitim almak isteyen pek çok genç ziyaretçiyi çekiyor. Şehrin çevresinde bulunan tarihi eserlerden bazılarının 2. Yüzyıl’dan bugüne kadar ulaştığı tahmin ediliyor. 10. Yüzyıl’dan itibaren bölgede inşa edilen kale, manastır ve çan kulesi bölgenin zengin geçmişine dair ipuçları veriyor.

Şehrin iklimi yıl içinde oldukça değişken. Bahar ve yaz aylarında daha ılıman bir hava hakimken kış geldiğinde kimi zaman kar yağışı görülebiliyor. Hiç kuşkusuz ziyaretinizi yaza denk getirdiğinizde Dendermonde’de daha rahat bir şekilde gezebilirsiniz.

Şehirde ziyaret edebileceğiniz başlıca yerler arasında bulunan Vleeshuismuseum’da eski silahlar, eşyalar ve arkeolojik değeri bulunan bazı eserleri görebilirsiniz. Tarihi Dendermonde Adalet Sarayı ise şehirde görülmeye değer binalardan diğeri.

Şehirden ayrılmadan genellikle patates ve lahana gibi sebzeler kullanılan leziz yemekleri tatmayı ihmal etmeyin. Bölgenin olmazsa olmaz bir diğer lezzeti ise elbette çikolata. Belçika’ya özgü nefis çikolataları tarihi çikolatacılarda tadabilirsiniz. Hatta dönüş yolculuğuna geçmeden önce yanınıza bu çikolatalardan birkaç kutu almak isteyebilirsiniz. Bölge ayrıca akşam saatlerinde tadını çıkarabileceğiniz şarap barlar konusunda da hayli zengin. Belçika’ya ve komşu ülkelere özgü peynir çeşitlerini ve şarapları buralarda deneme şansınız var.