Chlef Otelleri Ara

En uygun Chlef otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Chlef otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Chlef Hakkında

Şelf, Cezayir’in kuzey kesiminde kendisiyle aynı ismi taşıyan Şelf Eyaleti’nin başkentliğini yapan yeşil bir şehir. İki dağın arasında uzanan bir vadide yer alan Şelf’in çevresi tarım arazileri ile ve ağaçlık alanlarla çevrili. Şehir daha önce Orleansville ismiyle anılırken sömürge döneminin sona ermesinden sonra 1980 yılında kıyısında bulunan ve ülkenin en uzun nehri olan Şelf Nehri’nden bugünkü adını aldığı biliniyor.

Şelf şehri Akdeniz iklim kuşağının etkisi altında bulunuyor. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise serin, nemli ve yağışlı geçiyor. Yılın en sıcak dönemi olan temmuz ve ağustos aylarında sıcaklık değerleri 30 derece civarında ölçülüyor. Kenti ziyaret için nisan, mayıs, eylül ve ekim ayları en uygun dönem olarak kabul ediliyor.

Şehiriçinde ulaşım otobüsler ve taksiler ile sağlanıyor. Taksilerde turistlerin ücret konusunda dikkatli olması öneriliyor. Kentin uzak kentlere ulaşımı ise demiryolu ağı ve Şelf Uluslararası Havalimanı sayesinde oluyor. Şelf şehrinde Fransızca yerel halk arasında yaygın olarak konuşuluyor, İngilizce ise daha az biliniyor.

Kentte mutlaka görülmesi gereken bazı tarihi harabeler bulunmakta. 5. yy’dan kalma değerli mozaik motiflere sahip bir bazilika da bunların arasında yer alıyor. Şelf Camisi ise kentin mimari simgelerinden biri olarak görülmeyi hak ediyor.

Şelf’de yemekler bol baharatlı olarak yapılıyor ve ana malzeme genellikle et. Şehirde ayrıca çay çok tüketiliyor ve kentte birçok çay evi bulunuyor.