Butan Otelleri Ara

En uygun Butan otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Butan otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Butan Hakkında

Bhutan Çin ile Hindistan’ın arasında yer alan bir Asya ülkesi. Himalaya Dağları'nın eteklerinde kurulu ve oldukça dağlık bir araziye sahip olan Bhutan mutlak monarşi ile yönetiliyor. Ülkenin kuzey ovalarında tropikal iklim görülürken diğer kesimler daha soğuk. Tüm yıl boyunca sert fırtınalar ve yoğun yağışlar yaşanabiliyor. Kış ayları çok soğuk geçerken yaz ayları daha serin olduğundan Bhutan’ı ziyaret etmek için en uygun dönem yaz ayları.

Bhutan henüz 70’li yıllarda takas usulünü bırakıp para ile alışveriş sistemine geçiş yapmış bir ülke. Pirinç, süt ürünleri, kereste, çimento gibi çok farklı ihracat kaynakları var.

Kula Kangri’nin zirvesi olan Gangkhar Puensum dünyanın en büyük zirvelerinden. Ancak dağ kutsal kabul edildiğinden tırmanışa izin verilmiyor. Fakat tırmanış yapılabilecek çok sayıda farklı zirveler bulunuyor. Tiger’s Nest Manastırı da böyle bir dağ zirvesinde yer alıyor ve Bhutan ziyaretçilerinin mutlaka görmesi tavsiye ediliyor. Ayrıca dilerseniz Punakha’da ilginç tapınakları gezebilir ve nehirde rafting yapabilirsiniz. Başkent Timpu’da bulunan Nozillam Meydanı da görülmeye değer yerlerden.

Bhutan’da yaygın dini inanç Budizm ve etkilerini tüm ülke genelinde net olarak görmek mümkün. Halkın soyadı kullanmaması, ülkenin anayasasında insanların mutluluğundan bahsedilmesi, sigara içmenin yasak oluşu, teknolojiyle ancak çeyrek yüzyıl önce tanışmış olmaları gibi farklı durumlar Bhutan misafirlerini şaşırtmaya devam ediyor.

Ülke mutfağı ağırlıklı olarak pirinç ve erişte yemeklerinden oluşuyor. Okçuluk Bhutan’da en önemli spor dalı. Ok atışı yapabileceğiniz birçok saha bulunuyor. Bhutan vizesi alabilmek için mutlaka hükümet tarafından lisanslı bir seyahat acentesi ile anlaşmalısınız. Acente aracılığı ile vize ücretini ödeyip başvurunuzu yaptıktan sonra talebiniz olumlu değerlendirilirse size verilecek olan onay numarası ile sınırda pasaportunuza vize damgası basılıyor.

Bhutan’ın sadece bir uluslararası havalimanı bulunuyor ve ülkeye giriş ancak yerel Drukair Havayolu şirketinin seferleri ile yapılabiliyor. Bu sebeple şehre ulaşmak için Drukair Havayolu’nun sefer düzenlediği Delhi, Kathmandu ve Bangkok gibi sınırlı sayıda şehirden aktarma yapmak gerekiyor.

Bhutan’a ulaşım için en uygun direkt ve aktarmalı sefer alternatiflerini Enuygun.com’da bulabilir, karşılaştırabilir ve satın alabilirsiniz.