Banska Stiavnica Otelleri Ara

En uygun Banska Stiavnica otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Banska Stiavnica otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Banska Stiavnica Hakkında

Banska Stiavnica, Slovakya’nın ortasında küçük bir maden şehri. Bratislava bölgesine 170 kilometre, ülkenin en büyük ikinci şehri olan Kosice’ye ise 240 kilometre uzaklıkta bulunan ormanlar arasındaki şehrin tarihi 13. yüzyıla kadar uzanıyor. Şehir tarihte, Macaristan’ın en büyük kentlerinden ve ilk kraliyet kasabalarından biri olarak geçiyor. Değerli maden geçmişi ise oldukça fazla ve gümüş cevherinin fazlalığından ‘gümüş şehri’ olarak da anılıyor. 18. yüzyılda, bölgenin yılda 20 ton gümüş yarım ton altın çıkarılan en büyük maden merkeziyken, 2001 yılında son madenin kapatıldığı şehir günümüzde turizmin gözdesi bir tarihi kent olarak ziyaretçi akınına uğruyor.  

1762’de kurulan Madencilik ve Ormancılık Akademisi’nin dünyanın ilk teknik üniversitesi seçildiği şehir, Slovakya’nın en ilginç şehirlerinden biri olarak keşfedilmeyi hak ediyor. 1993 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Banska Stiavnica, bu listeye giren ilk Slovakya şehri. Kentin tarihi merkezindeki tüm yapılar Şehir Anıtı Rezervi’nde bulunuyor ve sayıları 360’ı geçiyor. 13. yüzyıldan kalma Stary Zamok adıyla anılan Eski Şato ve şehrin en güzel manzarasına hakim 1571’de yapılan New Chateau  bugün müze olarak kullanılan tarihi yapılardan. Kentteki en yoğun tarihi yapı gurubu ise Trojicne Namestie meydanı ile Radnicne Namestie meydanı arasında yoğunlaşıyor. Kentin en etkileyici sergisini merkezden yürüyerek yirmi dakikada ulaşabileceğiniz Açık Hava Madencilik Müzesi’nde görebiliyorsunuz.

Şehrin en dikkat çeken dini yapıları ise Calvary Tepesi’nde bulunan St. Catherine ve Lutheran kiliseleri. Madencilik ve dini yapıları dışında yeşilliğiyle de bilinen Banska Stiavnica’da 250’den fazla nadir bitki türünün olduğu bir botanik bahçesi de bulunuyor. Kentin en hareketli günlerini ise festivaller oluşturuyor. Satranç Festivali, Slovak Kültür Günleri, Bishop’s Goblet Festivali ise bu festivallerden sadece birkaçı.  

Banska Stiavnica’ya havayoluyla yapacağınız ulaşımlarda inebileceğiniz en yakın havaalanı Macaristan’da bulunan Budapeşte Ferenc Liszt Uluslararası Havaalanı. 163 kilometre uzaklıktaki bu havaalanına alternatif ise şehre 166 kilometre mesafede ve Slovakya sınırları içinde bulunan Milano Rastislav Stefanik Havaalanı. Her iki havaalanından da araç kiralayarak veya taksi, otobüs kullanarak şehre ulaşabiliyorsunuz.