Hıdırellez nedir?

Hıdırellez nedir?

Dileklerin dilendiği, ateşlerin yakıldığı, baharın müjdelendiği, umutların yeşerdiği Hıdırellez her yıl 5-6 Mayıs'ta kutlanıyor. Baharı müjdeleyen bir bayram olan Hıdırellez, Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğuna inanılan gün olarak kabul ediliyor. Hıdırellez günü ise bu yüzden bereket, bolluk ve yeni başlangıçları simgeliyor.
Antalya'nın en iyi kahvaltı mekanları

Antalya'nın en iyi kahvaltı mekanları

Antalya masmavi denizi, yemyeşil doğası ve zengin gastronomi kültürü ile öne çıkan, her köşesinde ayrı bir güzellik barındıran eşsiz bir şehir. Bu güzellikler içinde Antalya'nın enfes kahvaltı mekanları da tatilciler için kaçırılmaması gereken duraklar arasında. Gözlemelerden, reçellere, zeytin ve peynir çeşitlerinden yöresel tatlara kadar her damak zevkine hitap eden Antalya kahvaltı mekanları, sabahın erken saatlerinde başlayıp, öğleden sonraya kadar süren keyifli anlar sunuyor.
Marsilya’da gezilecek yerler

Marsilya’da gezilecek yerler

Akdeniz’in en büyük limanın yer aldığı Marsilya, MÖ 6. yüzyılda bugünkü Foçalı denizciler tarafından “Massalia” adıyla kuruluyor. Fransa’nın nüfus bakımından en büyük kenti olan Marsilya, uzun süredir Lyon ile Fransa’nın ikinci büyük şehri olma konusunda rekabet içerisinde. Lyon ile bu tarihi rekabet bir yana Marsilya’nın Fransa’nın en eski şehirlerinden olduğu da su götürmez bir gerçek.
Ege’de gezilecek yerler

Ege’de gezilecek yerler

Ülkemizin en özel köşelerinden olan Ege mavi bayraklı plajları, tarihi hazineleri, kültürel zenginlikleri, lezzetli mutfağı ve muhteşem doğası ile gören herkesi büyülüyor. Hareketli büyük şehirlerden huzurlu sahil kasaba ve köylerine kadar birçok yerleşimin olduğu Ege, herkes için başka bir güzellik saklıyor.

Son Eklenen Seyahat Yazıları

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN