Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı, güneşin sıcak yüzünü gösterdiği, doğanın yeniden harekete geçtiği nisan ayı, seyahat dürtülerimizi de harekete geçirir. Adeta tatil aylarının geldiğini müjdeler. “Kışın soğuğundan bunaldım, şehrin gürültüsünden kaçmak istiyorum” diyenler; bu ulaşımı kolay, yeşili bol havası temiz 6 cennet beldeye bir göz atın derim.

İçindekiler

Abant

İlk sıraya uzun yürüyüşler yapıp ciğerlerimize oksijen depolayabileceğimiz Abant’ı aldım. Gölün etrafında 4 ve 5 yıldızlı oteller var. Gölün çevresinde dolaşmak için bisiklet kiralamak da mümkün. Abant yolu üzerinde sucuk, et mangal yapıp yiyebileceğiniz çok sayıda tesis ve lokanta var. Birkaç gece kalmayı planlayanlara ise 40 dakika mesafedeki tarihi Mudurnu Kasabası'nı öneririm. Mudurnu, Safranbolu gibi Osmanlı döneminden kalma evleriyle bozulmamış bir yer. Bolu şehir merkezinin biraz yukarısındaki Gölcük de başka bir gezi alternatifi olabilir. Gölcük, Abant Gölü'nün biraz daha küçüğü ama etrafı yine çam ormanlarıyla kaplı harika bir yer. Hatta biraz yolu göze alırsanız, Yedigöller'i de görmenizi tavsiye ederim. Bolu, arabayla İstanbul’a yaklaşık 2,5-3 saat, Ankara’ya da yaklaşık 1,5-2 saat mesafede. Abant’ta konaklama yapabileceğiniz otelleri görmek için Bolu otelleri sayfamıza göz atmanız yeterli.

Abant

Uçak Bileti

Safranbolu

Bolu’dan Safranbolu’ya 2 saatlik bir yolculukla ulaşmanız mümkün. UNESCO tarafından koruma altına alınan Safranbolu evlerinin birçoğu bugün otel olarak işletiliyorBurası Osmanlı dönemi mimarisinin en güzel örneklerini görebilebileceğiniz, başka türde hiçbir yapılaşmanın olmadığı yegane yer. Saat Kulesi, Yemeniciler ve Bakırcılar Çarşısı, Hıdırlık Tepesi ve Yörük Köyü gibi yerler gezilebilir. 18 ve 19.yüzyıl Osmanlı dönemi yaşamına ait her şeyi bulabileceğiniz Safranbolu’da, en az 1-2 gece eski konaklarda kalın. Bugün otel olarak hizmet veren bu konaklara Safranbolu otelleri sayfamızdan kolayca ulaşmanız mümkün.

Safranbolu

Fethiye (Faralya Köyü)

Faralya ya da diğer adıyla Güzelyurt Köyü, Fethiye’ye 25 km, Ölüdeniz’e ise 15 km mesafede, gün batımı manzarasını doyasıya seyredebileceğiniz bir yer. Faralya Köyü'nde konaklayıp Fethiye merkez ve Ölüdeniz’i gezin. Babadağ’dan yamaç paraşütüyle atlamak, alternatif bir macera seçeneği olabilir. Tekne turu yapmadan, balık restoranlarında karides ve Ege mezeleri yemeden, hatta mümkünse kral mezarlarını, Kelebekler Vadisi ve Saklıkent’i gezmeden dönmeyin. Fethiye’de konaklama sıkıntısı çekmezsiniz. Faralya Köyü muhteşem butik otelleriyle alternatif fırsatlar sunuyor. Dünyaca ünlü Faralya Köyü otelleri hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sayfamıza göz atmanız yeterli.

Fethiye Faralya

Ağva

İstanbul’un belki de en şirin yerlerinden biridir Ağva. Göksu deresinin çevresindeki butik otelleri, Karadeniz kıyısı kumsallarıyla Ağva, baharın geldiğini en iyi hissedebileceğiniz yerlerden biri. Bir iki gecelik kaçamak yapmak size iyi gelecektir. Giderken Şile yolu üzerindeki Saklıgöl’e, Şile’deki şilebezi ürünlerinin satıldığı çarşıya, Şile’deki Ağlayan Kaya ve fenerin civarındaki restoranlara da uğrayarak kendinize alternatif gezi rotaları çıkarmanız kolay. Ağva’ya gidecekler için uygun otel seçenekleri Ağva otelleri sayfamızda var.

Kilimli Koyu - Ağva/Kaynak:Flickr-Ayberk Sahingoz

Tirilye

Bursa’nın Mudanya ilçesinin şirin bir beldesidir Tirilye ya da diğer adıyla Zeytinbağı. Zeytin ağaçlarıyla kaplı bu deniz kenarı belde, eski bir yerleşim yeri olduğu için Rumlardan kalma pek çok eser barındırır. Kemerli Kilise, Medikion Manastırı, Dündar Evi, Taş Mektep, kiliseden çevrilme Fatih Cami, Aya Yani ve Aya Soti Manastırı gibi yerler gezilebilir. Tirilye’nin zeytini meşhurdur. Aynı zamanda zeytinyağlı yemekleri ve kendi adıyla anılan Tirilye kebabı da ünlüdür. Tirilye’de küçük oteller var ancak konaklama konusunda sıkıntı çekerseniz Mudanya ve Bursa otelleri de tercih edilebilir. İstanbul –Güzelyalı deniz otobüsüyle feribotla 1,5 saat sürüyor. Güzelyalı’dan Tirilye’ye ise yarım saatte ulaşabilirsiniz. İsterseniz Tirilye ya da Mudanya otellerine ilgili sayfamızdan göz atabilirsiniz. 

Tirilye

Şirince

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı şirin bir köy olan Şirince, son yıllarda ünü epey artan yerlerden birisi. Efes harabelerine ve Meryem Ana evine yakınlığı da bu ünü perçinliyor. Burası da terkedilmiş bir Rum köyü. Tepede, Efes’e hakim bir konumda olan köyde, pek çok tarihi ev var. Köy meyvelerden üretilen şaraplarıyla ünlü. El yapımı çok güzel takılar da satılıyor. Selçuk'ta, Efes ve Meryem Ana Evi gibi çok sayıda gezilecek yer var. Hatta bu kadar yol gitmişken Kuşadası’na da mutlaka uğrayın. Şirince'de konaklama yapabileceğiniz otellere buradan kolayca ulaşabilirsiniz.

Şirince


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN