Dünya üzerinde bilinen en eski antik yerleşimlerinden bazılarına ev sahipliği yapan ülkemiz tarihi eserler ve müzeler konusunda son derece şanslı. Üstelik Müzekart’ınızı kullanarak Akdeniz, Ege, İç Anadolu ve Marmara gibi farklı bölgelere yayılan bu yerleri hiç para ödemeden gezebilirsiniz. İşte, yurdumuzdan Müzekart ile görebileceğiniz 7 harika müze…
Neredeyse 1000 yıl boyunca kilise olarak kullanılan ve daha sonra Fatih’in şehri fethetmesiyle camiye dönüştürülen Ayasofya’yı Müzekart kullanarak ücret ödemeden gezebilirsiniz. Bizans döneminde imparatorluk kilisesi olan Ayasofya’da halen o dönemlerden kalan duvar resimlerini görmek mümkün. İlk yapıldığında Megale Ekklesia yani Büyük Kilise olarak adlandırılan Ayasofya, imparatorların taç giyme yeri olmasıyla da önemli. Müzenin duvarlarını süsleyen levhaların üzerinde Allah, Hz. Muhammed ve halifelerin isimlerinin yazılı. Levhalar aynı zamanda İslam dünyasının en büyüğü olarak biliniyor. Ayasofya’yı ve şehrin diğer müzelerini gezmek için hemen tıklayın ve İstanbul uçak biletlerini karşılaştırın.
İzmir’in Selçuk ilçesi yakınlarında bulunan Efes Antik Kenti özellikle tarihi eserlere merakı olan herkesin en az bir kez görmesi gereken yerlerden. İnşa edildiği dönemde bölgenin önde gelen ticaret merkezleri arasında bulunan Efes’te hiç şüphe yok ki en fazla ilginizi çekecek bölümlerden biri önünde bolca fotoğraf çektirebileceğiniz Celsus Kütüphanesi olacak. O dönemlerde 14 binin üzerinde kitabın bulunduğu kütüphanenin bugün çok küçük bir bölümü geriye kalmış olsa da görülmeye değer. Antik çağlardan kalan tiyatroları ve diğer kalıntıları gezmekten keyif alıyorsanız, ülkemizin en güzel antik kentlerine göz atın!
Trabzon’da dik bir dağın yamacına kurulan Sümela Manastırı, bölgeye ilk kez gelenleri adeta şaşkına çevirecek bir manzaraya sahip. Nefes kesen görüntüsüyle her yıl çok sayıda fotoğrafçının ilgisini çeken Sümela’yı Müzekart sahipleri ücret ödemeden gezebiliyor. Şehre geldiğinizde tadabileceğiniz Trabzon lezzetleri ise galerimizde.
Ayasofya’yı gördükten sonra eğer yeterli zamanınız varsa hemen birkaç adım ilerisinde bulunan Topkapı Sarayı’nı da ziyaret edebilirsiniz. Osmanlı’nın yüzyıllar boyunca dünyaya hükmettiği yerde Fatih Sultan Mehmet’in kılıcı, padişah kıyafetleri ve zırhlar gibi birçok şeyi görmek için ihtiyacınız olan tek şey bir Müzekart.
Anadolu’nun kalbine açılan pencere Konya, bu topraklarda yaşamış en büyük alimlerden Mevlana’nın şehri. Aynı zamanda meşhur etli ekmeğiyle gurme gezginleri de çeken Konya’ya geldiğinizde Mevlâna Müzesi’ni mutlaka görmelisiniz. Şehirde turlarken tadabileceğiniz diğer lezzetler ise galerimizde.
Gaziantep denince birçok kişinin aklına müzeden önce enfes kebap ve baklavaların geldiğine eminiz. Ancak şehir dünyanın en büyük mozaik müzelerinden birine de ev sahipliği yapıyor. Çingene kızı mozaiği ile ders kitaplarına dahi giren müzeyi turladıktan sonra Gaziantep’te yapabileceğiniz diğer şeyler ise yazımızda.
Bölgede gerçekleşen çeşitli doğa olaylarının Kapadokya ve civarına bir armağanı olan peribacalarını ve eski kiliseleri Göreme Açıkhava Müzesi’nde görebilirsiniz. Müzeyi gezmek içinse buradan bir Müzekart satın alabilir veya önceden aldığınız kartınızı kullanabilirsiniz.